Μεγάλο είναι το ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με τον εμβολιασμό κατά της γρίπης χιλιάδων ανθρώπων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Όπως σημείωσε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Γρηγόρης Λεοντόπουλος, αντιπρόεδρος εθνικής συνομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία, οι άνθρωπο αυτοί, που διαμένουν κυρίως σε κλειστές δομές φιλοξενίας, δεν έχουν εμβολιαστεί εξαιτίας γραφειοκρατικού κολλήματος.
«Είναι καθαρά γραφειοκρατικό το θέμα».

Ο κ. Λεοντόπουλος σημείωσε ότι έχει κλείσει το ΑΜΚΑ των ανθρώπων αυτών και δεν μπορεί να γίνει συνταγογράφηση του εμβολίου, ωστόσο ούτε οι ίδιοι οι ασθενείς δεν μπορούν να το αγοράσουν προσωπικά καθώς πλέον τα εμβόλια αυτά πρέπει να συνταγογραφηθούν.

Πρόκειται για ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, κυρίως υπερήλικες, οι οποίοι λόγω της γραφειοκρατίας έχουν μείνει χωρίς το αντιγριπικό εμβόλιο.

«Μια υπουργική απόφαση είναι» τόνισε ο κ. Λεοντόπουλος, προκειμένου να ξεμπλοκάρει η διαδικασία, ενώ σημείωσε ότι το πρόβλημα υπήρχε και πέρσι ωστόσο δεν υπήρχε ο περιορισμός της συνταγογράφησης με αποτέλεσμα οι ηλικιωμένοι να αγοράζουν μόνοι τους τα εμβόλια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από