Τελευταία αγωνιστική στην Premier League πριν την διακοπή για τις εθνικές ομάδες, με το ντέρμπι ανάμεσα στην Μάντσεστερ Σίτι και στην Λίβερπουλ να ξεχωρίζει από το πρόγραμμα. Τα δυο φαβορί για την κατάκτηση ακόμη ενός πρωταθλήματος τα τελευταία χρόνια αναμετρώνται στο Έτιχαντ (18:30). Oι μεν Πολίτες θέλουν την νίκη για να μειώσουν την διαφορά από την κορυφή στους 2 βαθμούς (έχουν και ένα παιχνίδι λιγότερο), ενώ από την άλλη οι δε Κόκκινοι σκοπεύουν στο θετικό απότελεσμα έτσι ώστε να μείνουν μόνοι πρώτοι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

H oμάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα πρόερχεται από την εκτός έδρας νίκη κόντρα στην Σέφιλντ (0-1), ενώ μεσοβδόμαδα επικράτησε με 3-0 του Ολυμπιακού για το Champions League. Από την πλευρά τους οι Πρωταθλητές Αγγλίας δείχουν να έχουν ξεπεράσει το σοκ από τον σοβαρό τραυματισμό του Φαν Ντάικ. Νίκησαν στο Ανφιλντ την προηγούμενη αγωνιστική την Γουέστ Χαμ με ανατροπή (2-1), ενώ ήταν καταιγιστικοί κόντρα στην Αταλάντα στο Μπέργκαμο (1-5).

Οι δυο προπονητές θα έχουν αρκετά ονόματα στο απουσιολογιό τους. Ο Γκουαρντιόλα θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Αγουέρο, Μεντί και Φερναντίνιο, ενώ ο Γιούργκεν Κλοπ πέρα από τον Φαν Ντάικ που θα τον χάσει όλη την σεζόν, δεν θα έχει στην διάθεση του του Αλκάνταρα, Φαμπίνιο και Τσάμπερλεϊν.

Στα αλλα παιχνίδια της ημέρας η Γουέστ Μπρομ θα φιλοξενήσει την Τότεναμ, η Λέστερ την Γουλβς και αγωνιστική κλείνει με την αναμέτρηση της Άρσεναλ με την Αστον Βίλα στο Emirates.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

Γουέστ Μπρομ – Τότεναμ (14:30)

Λέστερ – Γουλβς (16:00)

Mάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ (18:30)

Αρσεναλ – Αστον Βίλα (21:15)