Αλαλούμ έχει δημιουργηθεί με τους υπόχρεους στράτευσης του Νοεμβρίου, καθώς καλούνται να καταταγούν την εβδομάδα που μας έρχεται, ενώ όμως από το Σάββατο θα ισχύει καθολικό lockdown.

Πρόκειται για τους υπόχρεους στράτευσης της ΕΣΣΟ 2020 ΣΤ’, οι οποίοι έχουν επιλεγεί να εκπληρώσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις στον Στρατό Ξηράς και την Πολεμική Αεροπορία.

Στον Στρατό Ξηράς, η κατάταξη έχει προγραμματιστεί για την περίοδο από 9 μέχρι 13 Νοεμβρίου αλλά και την μεθεπόμενη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου στα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών σε όλη την Ελλάδα.

Στην Πολεμική Αεροπορία σχεδιάζεται να καταταγούν στις 9 Νοεμβρίου οι προερχόμενοι από αναβολή και στις 16-17 Νοεμβρίου οι λοιποί στρατεύσιμοι. Όλοι οι σμηνίτες θα παρουσιαστούν στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης στην Αεροπορική Βάση της Τρίπολης.

Σήμερα οι αποφάσεις

Η διαδικασία της κατάταξης των στρατευσίμων στον Στρατό Ξηράς και την Πολεμική Αεροπορία περιπλέκεται λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας και τον περιορισμό των μετακινήσεων που τίθεται σε ισχύ από αύριο Σάββατο 7 Νοεμβρίου.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει περιληφθεί στους κωδικούς μετακίνησης καμία πρόβλεψη για στρατιώτες, ούτε ανακοινώθηκε κάτι χθες. Επιπλέον λόγω της μείωσης των δρομολογίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και της απαγόρευσης μετακίνησης μεταξύ των νομών δεν μπορούν ούτε οι γονείς να μεταφέρουν τα παιδιά τους.

Πάντως, όπως έλεγαν ανώτατοι αξιωματικοί στο ΓΕΣ στο armyvoice.gr, εξετάζεται το ενδεχόμενο να αναλάβει ο Στρατός Ξηράς την μεταφορά.

Σήμερα πιθανότατα το απόγευμα, αλλά πάντως εντός της ημέρας, αναμένεται να εκδοθεί αναλυτική ανακοίνωση με οδηγίες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.