«Όλη η Ελλάδα δοκιμάζεται. Σε όλο τον κόσμο υπάρχει πρόβλημα με την πανδημία. Στη βόρεια Ελλάδα είχαμε νωρίτερα την έξαρση, επειδή μπήκαμε νωρίτερα στο χειμώνα» σημείωσε σχετικά.

«Θέλουμε να αποφύγουμε τη μεταφορά ασθενών από Θεσσαλονίκη σε άλλες πόλεις. Γι’ αυτό οι επιδημιολόγοι έκριναν ότι Θεσσαλονίκη και Σέρρες έπρεπε να μπουν σε lockdown νωρίτερα, γιατί το σύστημα Υγείας, φτάνει στα όριά του» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Τζιτζικώστα, το 70-75% των ΜΕΘ στην Θεσσαλονίκη είναι καλυμμένες, ενώ και σήμερα, μετά τα 800 χθεσινά κρούσματα, αναμένεται υψηλός αριθμός μολύνσεων στην συμπρωτεύουσα.

«Όποιος ζει στη Θεσσαλονίκη βλέπει κρούσματα παντού γύρω του. Στο γείτονά του, στους φίλους του, στους συγγενείς του. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη» τόνισε.

«Πιέζουμε την κυβέρνηση για έκτακτο σχέδιο διάσωσης της οικονομίας. Με αυτά τα μέτρα, η οικονομία που είναι ήδη σε δεινή θέση, θα βρεθεί σε ακόμα χειρότερη κατάσταση το επόμενο διάστημα» υπογράμμισε, επισημαίνοντας ότι πρέπει να υπάρξει μέριμνα για τους ευάλωτους συμπολίτες μας.

«Δεν γίνεται να χάνονται σπίτια ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες» ξεκαθάρισε.

Τέλος, υπενθύμισε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρέδωσε πριν λίγους μήνες 24 κλίνες ΜΕΘ. «Κάνουμε ότι μπορούμε για να στηρίξουμε το σύστημα Υγείας και ως Περιφέρεια» ανέφερε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από