Καμία έκπληξη λοιπόν. Επέστρεψε ο Καμαρά, επέστρεψε και ο Ολυμπιακός σε διάταξη 4-3-3. Με τον Αφρικανό μέσο να κρατά τα κλειδιά των δύο φάσεων του transition.

Εκείνος θα πρέπει να μαζέψει τις αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές. Εκείνος να πιέσει τις πρώτες μπάλες των Άγγλων. Εκείνος με την ενέργεια και το πληθωρικό παιχνίδι του να δώσει όψη aggressive στους Πειραιώτες σε ένα από τα πι δύσκολα τεστ της σύγχρονης ιστορίας τους στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Τι κάνει λοιπόν ο Πέδρο Μαρτίνς: Επιστρέφει στο 4-3-3 πλάνο που πέρσι οδήγησε τον Ολυμπιακό σε κάποια σπουδαία βράδια εντός και εκτός συνόρων. Και μάλιστα με εντεκάδα περσινή, καθώς είναι στη θέση τους οι «8» από τους «11» που έγραψαν την ιστορία της σεζόν 2019-20. Ο Σα μπροστά από την εστία. Το ζευγάρι Σεμέδο –Σισέ στους στόπερ καθώς απουσιάζει ο Μπα που συνήθως είναι ο παρτενέρ του Πορτογάλου. Ο Μπουχαλάκης με τον Καμαρά στα δύο τρίτα του άξονα της μεσαίας γραμμής. Ο Βαλμπουενά με τον Ραντζέλοβιτς στα άκρα της επίθεσης. Ο Ελ Αραμπί στην κορυφή.

Και όσο για τους «νέους»; Οι πολύπειροι Ραφίνια και Χολέμπας στα δύο άκρα της άμυνας. Και ο Εμβιλά που όπως ο Χολέμπας έχει μπόλικη εμπειρία από γήπεδα Πρέμιερ Λιγκ.

Στα σίγουρα λοιπόν. Δίχως Βινάγκρε, Πέπε, Μπρούμα που ακόμη περιμένουν να εναρμονιστούν με το σύνολο. Δίχως κάποια έξτρα προσαρμογή ειδικά για την Σίτι. Έγραψαν για παράδειγμα κάποιοι χθες ότι όλοι οι αντίπαλοι του Πεπ στο Τσάμπιονς Λιγκ παρατάσσονται με τρεις στόπερ. Ίσως λοιπόν «κάτι να σήμαινε αυτό», πρόσθεταν με θέα στις επιλογές του 50άχρονου προπονητή του Ολυμπιακού. Που θα τους βρει βεβαίως τους τρεις στόπερ δεν μας είπαν, αλλά δεν χαλάς ωραίες ιστορίες για τέτοιες λεπτομέρειες.

Όλα λοιπόν αναμενόμενα. Για να σας πω όμως από τώρα και όχι μετά. Εμένα η παρουσία του Βαλμπουενά ειδικά απόψε στα άκρα με ανησυχεί κομματάκι. Είτε μπροστά στον Χολέμπας (που λογικά θα πάει) είτε μπροστά στον Ραφίνια. Με πτέρυγα 70+ ετών δύσκολα πιστεύεις ότι μπορείς να έχεις διάρκεια κόντρα σε τέτοιο αντίπαλο. Δεν υπάρχει Τσιμίκας και Ομάρ πλέον να τρέχουν για δύο. Προφανώς ο κόουτς θα έχει ζητήσει από τον Μπουχαλάκη να γίνεται «τρίτος» στον αριστερό διάδρομο ανάμεσα σε Χολέμπας και Βαλμπουενά για μια μεγαλύτερη συνοχή. Αλλά να το δούμε και στην πράξη.

Φυσικά προκαταβολικά λέω πως έχει δίκιο 100% ο Μαρτίνς που επαναφέρει τον Χολέμπας στην 11άδα. Με την Πόρτο ήταν εξαιρετικός. Αλλά μπροστά του ήταν ο Μασούρας