Συναγερμός σήμανε στον ΕΟΔΥ, μετά τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων σε γηροκομείο στον Πειραιά. Tα κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων έχουν αποτελέσει επανειλημμένα εστία μετάδοσης του κοροναϊού, ενώ υπενθυμίζεται ότι από την Τρίτη στο πλαίσιο των νέων μέτρων απαγορεύονται οι επισκέψεις σε αυτές τις δομές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, από την περασμένη Παρασκευή έχουν διενεργηθεί 221 τεστ κι έχουν διαγνωστεί 16 θετικά κρούσματα σε εργαζόμενους και ηλικιωμένους.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν ο έλεγχος έγινε προληπτικά ή αν κάποιος εμφάνισε συμπτώματα. Στο γηροκομείο φιλοξενούνται 170 ηλικιωμένοι.

Τη Δευτέρα αναμένεται ο ΕΟΔΥ να δώσει κατευθύνσεις, καθώς ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί τα αποτελέσματα των τεστ κι ενδέχεται να υπάρχουν κι άλλα θετικά κρούσματα.

Ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης, μιλώντας στο Star, τόνισε ότι ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα για το γηροκομείο του Πειραιά.

Πάνω από 20 κρούσματα σε γηροκομείο των Ιωαννίνων

Σε κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στα Γιάννενα εντοπίστηκε νέα εστία, καθώς εντοπίστηκαν πάνω από 25 θετικά κρούσματα σε σύνολο 55 φιλοξενούμενων. Τέσσερις ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν με βαριά συμπτώματα σε Πρέβεζα και Φιλιππιάδα.

Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια έχει ζητήσει παρέμβαση εισαγγελέα για το συγκεκριμένο γηροκομείο.