Ο Παναθηναϊκός απογοήτευσε για ακόμα ένα παιχνίδι με την παρουσία του, με αποτέλεσμα να μείνει στην ισοπαλία απέναντι στον Βόλο και να βλέπει το όνομά του στα χαμηλά πατώματα του βαθμολογικού πίνακα. Η αλλαγή συστήματος του Λάζλο Μπόλονι, η παρουσία του Μαουρίσιο και η ταυτόχρονη συμμετοχή των Μακέντα και Καρλίτος δεν διαφοροποίησαν τα δεδομένα, με τον Ρουμάνο προπονητή να προσπαθεί καθημερινά και για πολλές ώρες να βρει λύσεις.

Ο Μπόλονι είχε αναφέρει στους ποδοσφαιριστές του στην πρώτη τους συνάντηση πως θα δώσουν όλοι μαζί λύση στα προβλήματα και πως σύντομα η ομάδα θα αλλάξει αγωνιστικό πρόσωπο. Κανείς, φυσικά, δεν μπορεί να του ρίξει ευθύνες για το 1-1 με τον Βόλο στο ντεμπούτο του, αφού μετρούσε μόλις πέντε μέρες στον σύλλογο.

Εκτός από την καθημερινή δουλειά που κάνει με τους ποδοσφαιριστές του, ο προπονητής του Παναθηναϊκού παραμένει στο προπονητικό κέντρο για πολλές ώρες παραπάνω. Είναι χαρακτηριστικό πως πολλές φορές κλείνει ακόμα και 12 ώρες παρουσίας στο Κορωπί.

Οι συσκέψεις με τους άμεσους συνεργάτες του είναι πολλές, όπως πολλά είναι και τα τετ α τετ που έχει με τους ποδοσφαιριστές του. Περισσότερο προσπαθεί να τους τονώσει την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία και να τους κάνει να πιστέψουν στον εαυτό τους και στις δυνατότητές τους. Ο Μπόλονι θεωρεί πως αυτό είναι το νούμερο ένα ζήτημα τούτη τη στιγμή. Το γεγονός πως οι παίκτες νιώθουν πως μπορούν να «γκελάρουν» απέναντι σε οποιονδήποτε. Και δεν προκαλούν… φόβο σαν ομάδα σε κανέναν.

Στο θέμα των συζητήσεων με τους ποδοσφαιριστές παίζει σημαντικό ρόλο και ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος, ο οποίος τους γνωρίζει πολύ καλά. Και ο Μπόλονι του αφήνει ελεύθερο πεδίο για να δουλέψει πάνω σ’ αυτόν τον τομέα.

Οι δυο τους, μαζί και με τον έτερο συνεργάτη του Μπόλονι, Σεργκέι Κουζνιέτσοφ, παρακολουθούν και πολλά ματς του Παναθηναϊκού στο βίντεο, με τον τεχνικό του «τριφυλλιού» να θέλει να εντοπίσει όλα τα κακώς κείμενα ώστε να τα επισημάνει στους ποδοσφαιριστές του και να βρουν όλοι μαζί λύση στο πρόβλημα.