Για τις εικόνες συνωστισμού στις εκκλησίες που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες, μίλησε στο MEGA ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης.

Σημειώνεται ότι συνωστισμός σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας έξω από τον Άγιο Δημήτριο της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, επενέβη και η αστυνομία, ζητώντας από τους δεκάδες πιστούς να κρατήσουν αποστάσεις. Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για τις εικόνες που παρατηρήθηκαν.

«Να γίνει μια διάκριση, την ώρα που έγινε το ρεπορτάζ ιερείς κι αρχιερείς ήταν στο στάδιο της προετοιμασίας για να εισέλθουμε στον ναό για να αρχίσουν τα τελετουργικά και η τήρηση των νόμων που προβλέπουν οι κανονισμοί που αφορούν την προστασία για τον κοροναϊό» ανέφερε.

Σημείωσε μάλιστα ότι η εικόνα του ναού του Αγίου Δημήτριου φέτος σε σύγκριση με άλλες χρονιές δεν έχει καμία σχέση.

Υπογράμμισε την συνεργασία και την προσπάθεια του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου και όλων των ανθρώπων της εκκλησίας για «να φτάσει ο ναός που έχει χωρητικότητα 5.000 ατόμων να έχει στο τέλος 50 άτομα την ώρα της δοξολογίας. Υπήρξε προσαρμογή κατά τρόπο απόλυτο».

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι η παρουσία του Παναγιότατου Μητροπολίτη Άνθιμου έγινε με ιερείς που αποτελούν την άμεση οικογένειά του, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην στάση της εκκλησίας από την αρχή της πανδημίας.

«Η Αγία μας εκκλησία από την πρώτη στιγμή έτεινε ευήκοο νους στα μέσα της πολιτείας που έχουν συστηθεί και εφαρμόζονται. Από την μια στιγμή στην άλλη δεν είναι εύκολη η απολύτως εφαρμογή τους» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ενώ έκανε αναφορά στα fake news και σε όσους παροτρύνουν τον κόσμο να μην υπακούει στα μέτρα. «Εμείς λέμε φορέστε τις μάσκες».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από