Βαριά άρρωστος και ανεπανόρθωτα αδιόρθωτος. Ο Παναθηναϊκός έμεινε για πέμπτο παιχνίδι χωρίς νίκη, ο εκπληκτικός Βόλος έμεινε όρθιος και στο Ολυμπιακό Στάδιο και το ντεμπούτο του Μπόλονι συνοδεύτηκε με το τελικό 1-1 που φέρνει τους Βολιώτες στους 11 βαθμούς και τον Παναθηναϊκό μόλις στους τρεις!

Οι πράσινοι αυτή τη φορά τα είχαν όλα με το μέρος τους, κατάφεραν να προηγηθούν στο 56′ με τον Καρλίτος, αλλά άρχισαν να κάνουν… καθυστερήσεις από το 80′ αντί να ψάξουν δεύτερο γκολ και το πλήρωσαν. Ο Μπαρτόλο ήρθε στο 92′ μέσα στην περιοχή να πληγώσει τον Παναθηναϊκό διαμορφώνοντας το τελικό 1-1, αλλά αποδίδοντας δικαιοσύνη στο ματς αφού ο Βόλος με την εικόνα του άξιζε να φύγει με βαθμολογικό όφελος.

Χαμένο πέναλτι από τον Καρλίτος στο 55′, ασίστ στο ντεμπούτο του ο Μαουρίσιο, επέστρεψε στο ΟΑΚΑ ο Νίνης που αγωνίστηκε σαν αλλαγή.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με μεγάλη ευκαιρία το παιχνίδι, μια ευκαιρία που δημιουργήθηκε από τον τρόπο με τον οποίο θέλει να παίζει ο Μπόλονι. Δηλαδή με πάσες στην πλάτη της άμυνας και με τους ακραίους τους να πατάνε περιοχή και να δημιουργούν ρήγματα. Ο Κουρμπέλης έβγαλε την πάσα στην πλάτη του Φεράρι, με τον Χατζηγιοβάνη να πατάει περιοχή και να σερβίρει στον Καρλίτος, αλλά ο Ισπανός εκτέλεσε με τη μία με αριστερό πλασέ στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Ο Βόλος είχε απάντηση ένα λεπτό αργότερα, με τον Ουάρντα να βγάζει υπέροχη κάθετη πάσα στον Φεράρι που από αριστερό μπακ βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, αλλά ο Διούδης έδειξε τα αντανακλαστικά του κρατώντας το 0-0. Μια φάση που ξεκίνησε από λάθος του Χατζηγιοβάνη ο οποίος έκανε περίπου ότι είχε κάνει και στην Κρήτη και έφερε το πρώτο γκολ του ΟΦΗ. Έκανε κίνηση προς τα πίσω, έδωσε την μπάλα στον Ουάρντα, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει πρόβλημα στην άμυνά της ομάδας.

Οι παίκτες του Μπόλονι έχασαν νέα ευκαιρία στο 16′ με τον Καρλίτος να σουτάρει και τον Γκαραβέλη να διώχνει την μπάλα. Κάπου εκεί ο Παναθηναϊκός… έσβησε. Το 4-4-2 του Μπόλονι φάνηκε να μη λειτουργεί, με τους Κουρμπέλη και Μαουρίσιο να μην μπορούν να αναπτύξουν σωστά το παιχνίδι και να υπάρχει πολύ μεγάλη απόσταση από τους επιθετικούς. Ο Μακέντα γύρισε λίγα μέτρα πιο πίσω για να ακουμπήσουν εκεί οι συμπαίκτες του αλλά η επόμενη φάση ήρθε στο 37′ έπειτα από στημένη μπάλα, με τον Μαουρίσιο να σουτάρει και την μπάλα να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ.

Χαμένο πέναλτι, γκολ και… έμφραγμα στις καθυστερήσεις

Ο Παναθηναϊκός έψαχνε να βρει λύση απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα του Βόλου, ο οποίος στεκόταν εξαιρετικά στο γήπεδο, επιβεβαιώνοντας την καλή του βαθμολογική θέση. Οι πράσινοι έμοιαζαν εγκλωβισμένοι, αλλά ένα δίλεπτο έντασης και πίεσης τους έφερε μπροστά στο σκορ. Σε αυτή την πίεση ο Σάντσες βρέθηκε μέσα στην περιοχή και σούταρε, με την μπάλα να σταματά στο χέρι του Σάντσες του Βόλου και τον Παπαπέτρου να δείχνει το πέναλτι.

Ο Γκαραβέλης σταμάτησε τον Καρλίτος από τα 11 μέτρα, αλλά δευτερόλεπτα μετά και έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο Ισπανός πήρε το αίμα του πίσω. Ο Μαουρίσιο γύρισε την μπάλα στη μικρή περιοχή και ο Καρλίτος με κεφαλιά σε κενή εστία άνοιξε το σκορ. Τι έκανε από εκείνο το σημείο και μετά ο Παναθηναϊκός; Απολύτως τίποτα. Αναζήτησε για λίγα λεπτά ένα δεύτερο γκολ και από το 70′ και μετά έριξε ρυθμούς.

Ο Βόλος φόρτωσε τη μεσοεπιθετική του γραμμή με Νίνη και Μπαρτόλο δείχνοντας αποφασισμένος να μην παρατήσει το παιχνίδι και να αναζητήσει την ισοφάριση. Και όταν είδε τον Παναθηναϊκό από το 80′ και μετά να ψάχνει περισσότερο τις καθυστερήσεις και το πως θα κάτσει πάνω στο υπέρ του σκορ, αποφάισε να επιτεθεί. Οι Βολιώτες… μυρίστηκαν αίμα και το εκμεταλλεύτηκαν, έστω και αν χρειάστηκε να φτάσουν στο φινάλε. Στο 92′ ο Γκουαροτσένα γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, ο Μπαρτόλο πρόλαβε στην κίνηση τον Σένκεφελντ και έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνιά του Διούδη για το τελικό 1-1 στο Ολυμπιακό Στάδιο.