Βασικός ή αλλαγή; Αυτό το ερώτημα στριφογυρίζει στο μυαλό του Λάζλο Μπόλονι για τον Μαουρίσιο, εν όψει του παιχνιδιού του Παναθηναϊκού με τον ΝΠΣ Βόλο. Από τη μία, ο Βραζιλιάνος χαφ δεν αντέχει να αγωνιστεί για 90 λεπτά και αν αρχίσει στην ενδεκάδα, θα χρειαστεί να αντικατασταθεί. Από την άλλη, ο Μπόλονι δεν έχει εναλλακτικές και ο Παναθηναϊκός «καίγεται» για τη νίκη, οπότε φαντάζει πολυτέλεια η παραμονή του Μαουρίσιο στον πάγκο.

Ο Μπόλονι έστειλε το μήνυμα ότι προέχει η νίκη με κάθε μέσο. Άρα, το επικρατέστερο ενδεχόμενο είναι ότι ο Ρουμάνος προπονητής θα εμπιστευτεί τον Μαουρίσιο από την έναρξη του ματς και δεν θα τον κρατήσει στις εφεδρείες. Ο Γιάννης Μπουζούκης δεν έπεισε τον Μπόλονι με την εμφάνιση του απέναντι στον ΟΦΗ και κατά συνέπεια, ο Βραζιλιάνος μοιάζει… μονόδρομος.

Ασφαλώς, ο Μπόλονι δεν θα κρίνει τον Μπουζούκη από μία συμμετοχή. Ο Μπόλονι θα αξιολογήσει τους πάντες σε βάθος χρόνου και μετά από ευκαιρίες και προπονήσεις. Όμως, ο 67χρονος κόουτς εξηγεί ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται απεγνωσμένα τους βαθμούς και ο ίδιος θα προτιμήσει αυτούς που θεωρεί ετοιμοπόλεμους για αυτό. Μετά τη νίκη, ο Μπόλονι θα έχει χρόνο για τα υπόλοιπα…