Ένα μεγάλο στοίχημα με τον εαυτό τους έβαλαν οι ONIRAMA για το βράδυ της Παρασκευής και το κέρδισαν.

«Καλώς ήρθατε στο “Σπίτι με το MEGA”. Απόψε θα τραγουδήσουμε δυνατά, θα χορέψουμε, θα ερωτευτούμε, θα ταξιδέψουμε. Αφεθείτε, καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας» είπε ο Θοδωρής Μαραντίνης, δίνοντας το στίγμα για τη βραδιά που θα ακολουθήσει.

Το συγκρότημα κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των τηλεθεατών για πάνω από τρεις ώρες ερμηνεύοντας τραγούδια από μια πολύ μεγάλη μουσική γκάμα.

Ο Θοδωρής Μαραντίνης και η παρέα του αναμετρήθηκαν με πολλά διαφορετικά είδη μουσικής και κέρδισαν τις εντυπώσεις.

Φυσικά από το πρόγραμμα δεν έλειπαν και οι δικές τους μεγάλες επιτυχίες με το «Κλείσε τα μάτια» να ανοίγει το πρόγραμμα.

Στη συνέχεια κομμάτια από την προσωπική τους δισκογραφία έδεσαν με τους καλεσμένους αλλά και με αυτά που ο Μαραντίνης επέλεξε να ερμηνεύσει.

Αναμνήσεις από το παρελθόν

Γνωστά τραγούδια από το ελληνικό πεντάγραμμο ερμήνευσαν οι ONIRAMA στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Από Σταμάτη Κραουνάκη και τη… Λίζα, Αλέξια και «Πειρασμό» μέχρι Μανώλη Χιώτη και «Εσύ είσαι η αιτία» ερμήνευσε ο Θοδωρής Μαραντίνης και το συγκρότημά του, στο «Σπίτι με το MEGA».

Μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Αντώνη Βαρδή, το ιστορικό «Συγκάτοικοι είμαστε όλοι στην τρέλα» ερμήνευσαν οι ONIRAMA στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Το τραγούδι, γραμμένο το 1986, είναι σε στίχους Κώστα Τριπολίτη και μουσική Αντώνη Βαρδή, ενώ ερμήνευσαν μαζί με τον Βαρδή, οι Κατσιμιχαίοι και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.

Για τις ανάγκες τις εκπομπής «Στο σπίτι με το MEGA» το τραγούδι είπε ο Θοδωρής Μαραντίνης και ο Μάνος Πυροβολάκης.

Το ιστορικό τραγούδι του Διονύση Σαββόπουλο «Σου μιλώ και κοκκινίζεις» ερμηνεύει ο Θοδωρής Μαραντίνης.

Το τραγούδι από τον δίσκο «Χρονοποιό» του 1999 έχει γίνει ιδιαίτερα αγαπητό στη νέα γενιά από τη διασκευή του Γιάννη Χαρούλη.

Χορευτικές φιγούρες άλλης εποχής

«Ανυπομονώ για Έλενα Παπαρίζου!» αναφώνησε ο Θοδωρής Μαραντίνης καλώντας την αγαπημένη ερμηνεύτρια στη σκηνή.

«Πάμε να χορέψουμε λιγάκι, να παρτάτουμε;» ρώτησε ο frontman του συγκροτήματος την Έλενα Παπαρίζου και ξεκίνησαν μαζί να τραγουδάνε το «Need you tonight».

Οι δύο καλλιτέχνες σε ένα εκπληκτικό medley μεγάλων επιτυχιών τραγούδησαν μαζί το «Fever» αλλά και το «Lady is a tramp» του Φρανκ Σινάτρα.

Φλερτάροντας με πιο ροκ μονοπάτια ο Θοδωρής Μαραντίνης και η μπάντα του ερμήνευσαν με μοναδικό τρόπο το «Me and my monkey» του Robbie Williams.

«Σαν τα θερινά τα σινεμά»

Πέρα από τις ξέγνοιαστες και χαρούμενες στιγμές της συναυλίας των ONIRAMA στο «Σπίτι με το MEGA», υπήρχαν και στιγμές συγκίνησης και νοσταλγίας.

Μία από αυτές τις στιγμές ήταν όταν το συγκρότημα ερμήνευσε αξέχαστες επιτυχίες του Λουκιανού Κηλαηδόνη.

Κάνοντας αναφορά στον σπουδαίο τραγουδοποιό ο Μαραντίνης θυμήθηκε το πάρτι στη Βουλιαγμένη και την ιδιαίτερο τρόπο που ο Λουκιανός τραγουδούσε και έπαιζε πιάνο.

«Και τι ζητάω…»

Στον αξέχαστο Λαυρέντη Μαχαιρίτσα αναφέρθηκε ο Θοδωρής Μαραντίνης και ο Γιάννης Ζουγανέλης πριν ερμηνεύσουν μια από τις μεγάλες επιτυχίες του.

Ο τραγουδοποιός που έφυγε από τη ζωή πριν ένα χρόνο άφησε ανεξίτηλο σημάδια στην ελληνική μουσική με εκατοντάδες τραγούδια και χιλιάδες φίλους.

Για να τον τιμήσουν οι δύο καλλιτέχνες τραγούδησαν το «Και τι ζητάω» το οποίο Λαυρέντης είχε τραγουδήσει με τον Διονύση Σαββόπουλο.