Ο Αρσέν Βενγκέρ είναι ένας από τους σημαντικότερους προπονητές που έχουν περάσει από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ο Γάλλος τεχνικός είχε δηλώσει δεκάδες φορές, όσο ήταν προπονητής στην Άρσεναλ, πως το ποδόσφαιρο είναι η ζωή και ότι δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτό.

Ωστόσο, μετά από δηλώσεις του στο «Graham Norton Show», ο 70χρονος κόουτς έδειξε… μετανιωμένος που έδωσε όλη τη ζωή του για το άθλημα. Συγκεκριμένα, παραδέχθηκε ότι φοβάται που πέρασε όλα του τα χρόνια στο ποδόσφαιρο και δεν έμαθε τίποτα άλλο ενώ χαρακτήρισε τον εαυτό του ως εγωιστικό τέρας που ζούσε μόνο για αυτό.

Αναλυτικά είπε: «Ο μεγαλύτερος πόνος ήταν η ήττα σε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Πήγαινα σπίτι σχεδόν άρρωστος μετά από ένα κακό αποτέλεσμα. Όταν ήμουν νεότερος είχα αρχίσει να πιστεύω ότι δεν θα μπορούσα ν’ αντέξω στην προπονητική λόγω της πίεσης που αισθανόμουν και του πόνου μετά από μεγάλες ήττες.

Το ποδόσφαιρο ήταν τα πάντα για μένα. Αισθάνθηκα ότι βρήκα νόημα για όλη τη ζωή μου μέσα από το ποδόσφαιρο. Τώρα κοιτάζω πίσω, όντας 70 ετών και φοβάμαι για το γεγονός πως το ποδόσφαιρο είχε τόσο σημαντικό αντίκτυπο στην ζωή μου.

Γιατί θυσίασα τόσα πράγματα και δεν έμαθα ποτέ τίποτε άλλο πέρα από το ποδόσφαιρο στη ζωή μου; Ανησυχώ… Είναι ανησυχητικό να κοιτάζω πίσω και να βλέπω ένα… τέρας και έναν μεγάλο εγωιστή που ζούσε μόνο για το ποδόσφαιρο».

Να θυμίσουμε πως ο Βενγκέρ ήταν στον πάγκο της Άρσεναλ επί 22 χρόνια (!) μετρώντας 1219 παιχνίδια στο ενεργητικό του.