Απίστευτο κι όμως… ελληνικό, καθώς η εκδίκαση της περιβόητης εισβολής του Ιβάν Σαββίδη με όπλο στο ματς του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στην Τούμπα το 2018 πήρε νέα αναβολή.

Ο ιδιοκτήτης του Δικεφάλου του βορρά είχε κάνει «ντου» σε εκείνο το ντέρμπι του Μαρτίου το 2018, έχοντας στην κατοχή του όπλο και είχε παραπεμφθεί στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, μαζί με τον τότε αθλητικό διευθυντή του ΠΑΟΚ, Λούμπος Μίχελ, αλλά και έξι άτομα της προσωπικής φρουράς του.

Η υπόθεση έκτοτε πήγαινε για διάφορους λόγους από αναβολή σε αναβολή, με την τελευταία δικάσιμη να έχει οριστεί σήμερα, όμως και πάλι οδηγήθηκε σε αναβολή για την 14η Μαϊου του 2021. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν 5η φορά που αναβλήθηκε η εκδίκαση. Είχαν προηγηθεί άλλες τέσσερις αναβολές είτε λόγω παρέλευσης του ωραρίου γραμματείας είτε κατόπιν αιτημάτων δικηγόρων εξαιτίας κωλυμάτων που επικαλέστηκαν.

Σήμερα ο δικηγόρος ο οποίος εκπροσωπεί κατηγορούμενο της προσωπικής φρουράς του Ιβάν Σαββίδη επικαλέστηκε λόγους υγείας και το αίτημα έγινε πάλι δεκτό. Σύμφωνα με το αίτημα αναβολής, ο συγκεκριμένος συνήγορος είναι εμπύρετος και πρόκειται να υποβληθεί σε τεστ για κορωνοϊό.

Όσον αφορά το κατηγορητήριο τους καταλογίζει παραβάσεις συνδεόμενες με τον αθλητικό Νόμο, ενώ φυσικά το πιο σημαντικό είναι η είσοδος του Ιβάν Σαββίδη με το όπλο. Όσον αφορά τη σημερινή εκδίκαση, από την δικαστική αίθουσα απουσίαζαν βασικοί μάρτυρες της υπόθεσης, όπως αστυνομικοί που σύμφωνα με παράγοντες της δίκης βρίσκονται σε εκπαίδευση και δεν κατέστη εφικτό να δώσουν το παρών τους, ο διαιτητής εκείνης της αναμέτρησης Γιώργος Κομίνης κ.ά.