Ο βασανισμός ζώων φέρνει πιο αυστηρό νομικό πλαίσιο.

Έτσι, με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Τρόφιμων Μάκη Βορίδη το αδίκημα του βασανισμού ζώων μετατρέπεται σε κακούργημα.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο κ. Βορίδης σχετικά με την κακοποίηση των ζώων και την πρότασή του να μετατραπεί σε κακούργημα ο βασανισμός τους.

Όπως είπε ο κ. Βορίδης, διαπιστώθηκε ιδίως το τελευταίο διάστημα πως υπάρχουν αποτρόπαιες και άθλιες πράξεις εις βάρος ζώων. Αν και υπήρχε τιμωρητικό πλαίσιο δεν γινόταν διάκριση ανάμεσα σε ηπιότερες και βαρύτερες προσβολές της ακεραιότητας των ζώων.

Συμπλήρωσε πως όταν έχουμε να κάνουμε με πρόθεση βασανισμού εναντίον των ζώων πρέπει να βαρύνει το νομικό πλαίσιο καθώς οι πλημμεληματικές ποινές δεν είναι αρκετές για να λειτουργήσουν αποτρεπτικά.

Ο βασανισμός ζώων και το νέο πλαίσιο

«Για αυτό έλαβα την απόφαση να εισηγηθώ στο Κοινοβούλιο να υιοθετήσει μια νομοθετική ρύθμιση με την οποία ο βασανισμός των ζώων θα αποτελεί πλέον κακούργημα και θα τιμωρείται με κάθειρξη πέντε έως δέκα χρόνια» είπε. Προφανώς, συμπλήρωσε, θα υπάρξει συνεννόηση με το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η νομοθετική ρύθμιση θα έρθει μέσα στο 2020.

Στην εκπομπή μίλησε εξάλλου ο ακτιβιστής κατά της κακοποίησης των ζώων Παναγιώτης Μήλας ο οποίος αναφέρθηκε στη συνάντησή του χθες με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Όπως είπε, ήταν ένα χρόνιο αίτημα των φιλοζωϊκών οργανώσεων.

Στο μεταξύ στο Σχιστό Περάματος, στο ΔΙΚΕΠΑΖ όπου φιλοξενείται ο Έκτορας, βρέθηκε η κάμερα της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Μιλά ο κ. Θ. Καμπούρης ένας εκ των κτηνιάτρων που χειρούργησαν το άτυχο ζώο που μαχαίρωσαν ανελέητα. Όπως λέει ο κτηνίατρος, το ζώο είναι πολύ καλύτερα και αναρρώνει. Πάντως ο τραυματισμός ήταν βαρύτατος και είναι θαύμα που επέζησε.

Γυναίκα κακοποιεί τα σκυλιά της και τα αφήνει να αλληλοτρώγονται

Σε ντοκουμέντο που έφερε στο φως το Live news έχουν αποτυπωθεί το μαρτύριο δεκάδων σκύλων, που βρίσκονται περιορισμένοι στην έκταση ενός αγροκτήματος του Αγρινίου.

Η γυναίκα που υποτίθεται ότι τα φροντίζει, εμφανίζεται τρέχοντας, κραδαίνοντας ένα κοντάρι. Πλησιάζει ένα από σκυλιά και τον χτυπά με μανία. Ξανά και ξανά.

Ύστερα κοιτά απέναντι, για να διασφαλίσει ότι δεν την έχει δει κανείς και απομακρύνεται. Δεν δίνει καμία σημασία στο τραυματισμένο σκυλί που κείτεται ημιλιπόθυμο. Γυρνά ξανά το βλέμμα της πίσω… Βλέπει ότι ένας άλλος σκύλος συνεχίζει να επιτίθεται στο ανήμπορο ζώο και επιστρέφει ξανά τρέχοντας. Πάλι με το κοντάρι. Χτυπά ξανά και το δεύτερο ζώο.

Επικρατεί συμπεριφορά αγέλης. Τα ζώα δεν λειτουργούν πλέον ως κατοικίδια. Ο ένας σκύλος επιτίθεται στον άλλο. Μέχρι θανάτου. Κι ύστερα μαζί με άλλους, κατασπαράζουν το κουφάρι του.

Διαβάστε επίσης: Επίθεση σε σκύλο στη Νίκαια: Ύβρεις κατά του καθηγητή που μαχαίρωσε το ζώο

Το βασανιστήριο των ζώων δεν έχει τέλος. Η γυναίκα βγαίνει και πάλι έξω και αρχίζει να κυνηγά ξανά τους σκύλους με το ξύλο και να τους χτυπά. Εικόνες που επαναλαμβάνονται.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, η δυσοσμία από τα κουφάρια των ζώων είναι αποκρουστική. Όπως λένε, η κατάσταση αυτή είναι γνωστή και έχουν ειδοποιηθεί οι αρμόδιοι φορείς, χωρίς ωστόσο, να λαμβάνεται κάποια πρωτοβουλία.

Πάντως, οι εικόνες αυτές, είναι αδιάψευστος μάρτυρας ότι τα συγκεκριμένα ζώα υπόκεινται κακοποίησης και ζουν κάτω από ακατάλληλες και απαράδεκτες συνθήκες.

Γυναίκα κακοποιεί βάναυσα τα σκυλιά της και τα αφήνει να αλληλοτρώγονται

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων η κατάσταση αυτή υφίσταται εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια, με τη γυναίκα να μαζεύει σκυλιά στο χώρο της, αλλά και εντός του σπιτιού της.

Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι πλέον τα σκυλιά πλέον είναι πολύ άγρια και κανείς δεν μπορεί να τα πλησιάσει. Μάλιστα, τα ίδια τρώνε τα κουφάρια των άλλων σκυλιών που πεθαίνουν, γεγονός που οι κάτοικοι το αποδίδουν στο ότι η γυναίκα δεν τα ταΐζει.

Πήγαν να λιντσάρουν τον καθηγητή που μαχαίρωσε τον σκύλο στη Νίκαια

Να λιντσάρουν τον 53χρονο καθηγητή, ο οποίος κατηγορείται ότι μαχαίρωσε και κακοποίησε σκύλο στη Νίκαια, επιχείρησε το συγκεντρωμένο πλήθος έξω από τα δικαστήρια Πειραιά. Το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Πειραιά αποφάσισε την αναβολή της δίκης για τις 23 Οκτωβρίου.

Αμέσως μετά αποχώρησε ο κατηγορούμενος από τις εγκαταστάσεις. Μόλις οι συγκεντρωμένοι αντιλήφθηκαν την παρουσία του, άρχισαν να του πετάνε ό,τι κρατούσαν στα χέρια τους -μπουκάλια, καφέδες- ενώ κάποιοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του.

Ένας από τους συνοδούς του μπήκε «ασπίδα» ανάμεσα στο πλήθος και στον 53χρονο, ο οποίος μπήκε γρήγορα στο ταξί και φυγαδεύτηκε μακριά από τα δικαστήρια Πειραιά.