«Είμαστε στο όριο να βρεθούμε σε ανεξέλεγκτη πορεία», εκτίμησε σχετικά με την πορεία της πανδημίας του κοροναϊού στη χώρα μας, ο καθηγητής Επιδημιολογίας Τάκης Παναγιωτόπουλος, κάνοντας λόγο για νέα μέτρα που βρίσκονται υπό συζήτηση.

«Όλοι πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν να έχουμε κοροναϊό και μπορούμε να τον μεταδώσουμε και σαν ο διπλανός μας να είναι θετικός. Τα μέτρα πρέπει να είναι καθολικά» είπε σχετικά με τους ασυμπτωματικούς.

«Υπάρχει συνεχής αποτίμηση των μέτρων, το ότι είμαστε σταθεροί και δεν βλέπουμε εκτίναξη των κρουσμάτων δείχνει ότι έχουμε μερική επιτυχία των μέτρων. Αναμφίβολα χωράνε και άλλα μέτρα, τα οποία συζητούνται, είναι στο τραπέζι και ενδεχομένως είναι προ των θυρών. Η επιτροπή τα συζητά και κατά καιρούς τα συνιστά», σημείωσε.

Από την πλευρά του ο Άλκης Βατόπουλος, καθηγητής Μικροβιολογίας της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, τόνισε ότι «αν χειροτερέψει η κατάσταση με τον κοροναϊό, μπορεί να πάμε σε απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα».

Για τη χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, ο κ. Βατόπουλος τόνισε ότι η επιτροπή είναι σύμφωνη πως όσο περισσότερο χρησιμοποιούμε την μάσκα (τόσο σε εσωτερικούς χώρους, όσο και εξωτερικούς) όπου υπάρχει πολύς κόσμος, τόσο καλύτερα, ενώ επεσήμανε πως υπάρχει σενάριο να φοράμε μάσκες μέχρι το 2022.