Τρεις ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κοροναϊό στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν άντρα 79 ετών με υποκείμενα νοσήματα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας, μια γυναίκα 89 ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα που νοσηλευόταν στον νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» και έναν 59χρονο που διακομίστηκε νεκρός στο νοσοκομείο «Αττικόν» στις 5 Οκτωβρίου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικός στον κοροναϊό.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, 408 νέα κρούσματα του φονικού ιού και έξι ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 463.

89 διασωληνωμένοι

Την ίδια στιγμή, 89 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών.

Από αυτούς, 25 (28.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.3% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

242 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Έξι νέοι θάνατοι

Τέλος, έχουμε 6 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 462 θανάτους συνολικά στη χώρα. 177 (38.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ηλικιακή κατανομή

Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη: