Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται η ανακοίνωση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τις ποινές στους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, μετά την πολύωρη εμπλοκή που προκάλεσε στη δίκη το κακοστημένο σόου του Γιάννη Λαγού.

Αίσθηση προκάλεσε η εκπροσώπησή του από τον Κωνσταντίνο Πλεύρη, ο οποίος εμφανίστηκε στο δικαστήριο και έκανε λόγο για μεροληψία του σώματος.

Άδικη η κριτική σε μένα

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Θάνος Πλεύρης, βουλευτής ΝΔ και γιος του Κωνσταντίνου Πλεύρη, διαχώρισε τη θέση του από αυτήν του πατέρα του.

«Υπάρχουν διακριτές διαφορές, ειδικά σε θέματα που έχουν να κάνουν με την άρνηση της Δημοκρατίας του πατέρα μου. Σίγουρα είναι μια αμήχανη στάση».

Ο κ. Πλεύρης, αναφερόμενος στο αίτημα του Γιάννη Λαγού για εξαίρεση των δικαστών, τόνισε την κρισιμότητα της δίκης αλλά και τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκαν οι πλέον καταδικασθέντες, ενώ δήλωσε ότι δεν έχει επικοινωνήσει με τον πατέρα του για να του μεταφέρει την αμηχανία του.

«Έχουμε πολιτικές διαφωνίες και θεωρώ ότι η κριτική σε μένα είναι άδικη».

Σόου το αίτημα εξαίρεσης

Ο βουλευτής της ΝΔ, τόνισε ότι το αίτημα εξαίρεσης που κατατέθηκε, ήταν μια απέλπιδα προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να δείξει ότι δικάζεται για την ιδεολογία της και όχι για τις εγκληματικές της πράξεις.

«Η μεγαλύτερη απόδειξη ότι η Ελληνική Δημοκρατία δε δικάζει ιδέες είναι ο ίδιος ο πατέρας μου, ο οποίος δεν έχει καταδικαστεί ενώ πολλάκις έχει εκφράσει τη θέση του».