Ο ΠΑΟΚ, μεταγραφικά, το πάλεψε μέχρι εκεί που τον έπαιρνε καθώς φέτος στον σχεδιασμό της ομάδας υπήρχε ένας βασικός στόχος και ήταν ο οικονομικός εξορθολογισμός. Από την στιγμή που είχε μπει «κόφτης» στον Δικέφαλο δεν μπορούσαν να κοιτάξουν ψηλότερα παρότι η ομάδα βρισκόταν αντιμέτωπη με την μεγαλύτερη πρόκληση στην ιστορία της.

Οι Ασπρόμαυροι, αγόρασαν, αλλά και πούλησαν, φθηνά, τα καλύτερα τους ασημικά. Κάλυψαν τα περισσότερα κενά τους, όμως άφησαν την ομάδα «γυμνή» στη θέση του αμυντικού χαφ. Ο Αμπέλ Φερέιρα από την πρόκριση με την Μπεσίκτας ζητούσε να καλυφθεί η συγκεκριμένη θέση. Ο Μπράνταριτς, παρότι έφτασε και πάλι κοντά στην Τούμπα δεν ήρθε. Ο Μαουρίσιο αρνήθηκε την πρόταση του ΠΑΟΚ, ενώ φαίνεται πως δεν έχει εντοπιστεί από τους ελεύθερους παίκτες κάποιος που θα τους κινήσει το ενδιαφέρον.

Με τα δεδομένα αυτά ο Πορτογάλος τεχνικός καλείται σε σύντομο χρονικό διάστημα να παρουσιάσει έργο. Οι προτεραιότητες του Αμπελ Φερέιρα είναι να «δέσει» την ομάδα του παρουσιάζοντας ένα αξιόμαχο σύνολο. Για να το πετύχει αυτό θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές του να αποκτήσουν μεγαλύτερη ευχέρεια στο σκοράρισμα, να ενταχθούν στο κλίμα της ομάδας τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα. Θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος έτσι ώστε η ομάδα να μην μπλοκάρει απέναντι σε κλειστές άμυνες, όπως έχει συμβεί φέτος στα ματς με τον Βόλο και τον Ατρόμητο, αλλά και με αντιπάλους που παίζουν πιο ανοιχτό ποδόσφαιρο να δημιουργεί περισσότερες φάσεις.

Οι Θεσσαλονικείς σε διάστημα 21 ημερών θα έχουν να δώσουν δύσκολα και σημαντικά παιχνίδια για το πρωτάθλημα και το Europa League. Τον ΠΑΟΚ, περιμένει το πρώτο μεγάλο και δύσκολο τεστ στο ελληνικό πρωτάθλημα με αντίπαλο την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο. Αμέσως μετά το ντέρμπι των Δικεφάλων, θα επιστρέφει στην Τούμπα και στις 22 του μήνα θα υποδεχτεί την Ομόνοια στην πρεμιέρα του ομίλου του για το Europa League.

Κατόπιν βάσει προγράμματος, είναι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που όμως θα αναβληθεί και στις 29 του μήνα η αποστολή θα μεταβεί στην Ισπανία για να αντιμετωπίσει τη Γρανάδα. Η επιστροφή στην Ελλάδα θα έχει και πάλι ταξίδι, στο Αγρίνιο για το ματς με τον Παναιτωλικό και κατόπιν μία ακόμα μεγάλη ευρωπαϊκή μάχη με την Αϊντχόφεν στην Τούμπα στις 5 Νοεμβρίου. Τέλος, πριν τη νέα διακοπή λόγω Εθνική θα υποδεχτεί τον Απόλλωνα στην Τούμπα.