Την κατιούσα έχει πάρει η δημοτικότητα του Ντόναλτ Τραμπ ενώ ο ίδιος προσπαθεί να συνεχίσει την προεκλογική του εκστρατεία παρά το γεγονός ότι είναι ακόμα άρρωστος.

Εντύπωση προκαλεί ηχητικό απόσπασμα στο οποίο ακούγεται η φωνή του βραχνή και σε κάποιο σημείο βήχει. Θέμα αμφισβήτησης της ψυχικής υγείας του Τραμπ θα θέσει, όπως προανήγγελλε η πρόεδρος της βουλής, Νάνσι Πελόζι.

Την ώρα που η δημοτικότητά του Αμερικανού προέδρου βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση ο Αμερικανός πρόεδρος προανήγγειλε θα προσπαθήσει να εκφωνήσει ομιλία το προσεχές Σάββατο, πιθανότατα στην Φλόριντα, πολιτεία-κλειδί στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Η συνέντευξη όπως που έδωσε τηλεφωνικά στο FOX NEWS τον πρόδωσε. Η φωνή του ακουγόταν βραχνή, ενώ κάποια στιγμή έβηξε.

Ο Τραμπ σε ακόμα ένα παραλήρημα αλαζονείας και άρνησης της πραγματικότητας αρνήθηκε να πάρει μέρος στο δεύτερο ντιμπέϊτ διαδικτυακά.

«Όχι, δεν θα χάσω το χρόνο μου με ντιμπέιτ εξ αποστάσεως. Δεν γίνονται έτσι τα ντιμπέιτ, να κάθεσαι πίσω από ένα κομπιούτερ και να κάνεις ντιμπέιτ, αυτό είναι γελοίο. Σε κόβουν όποτε θέλουν», ανέφερε και πρόσθεσε: «Επανήλθα γιατί είμαι ένα τέλειο δείγμα ανθρώπου και εξαιρετικά νέος.»

Οι γιατροί του έδωσαν νωρίτερα το «ΟΚ» να κάνει δημόσιες εμφανίσεις από το Σάββατο, καθώς λήγει το 10ημερο που υποτίθεται πως πρέπει να είναι σε καραντίνα.

Ο Τραμπ δήλωσε για άλλη μία φορά πως νοιώθει καλά και πως θα υποβληθεί εκ νέου σε τεστ για τον κοροναϊό σήμερα.

Το περιοδικό TIME με ακόμα ένα εξαιρετικό εξώφυλλο αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο την κατάσταση του Λευκού Οίκου από πάνω ένα σύννεφο κορωνοϊού.

Την ίδια στιγμή, η πρόεδρος της βουλής προειδοποίησε ότι θα θέσει θέμα αμφισβήτησης ψυχικής υγείας του Αμερικανού προέδρου μέσω τροπολογίας του Αμερικανικού Συντάγματος.

Η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από την Τρίτη ως την Πέμπτη, αφού ο Τραμπ προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό και εισήχθη σε νοσοκομείο. Το 37% εγκρίνει τους χειρισμούς του προέδρου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ αντίθετα το 59% τους αποδοκιμάζει.

Η διαφορά των 22 μονάδων είναι η υψηλότερη που έχει καταγραφεί στη συγκεκριμένη κυλιόμενη δημοσκόπηση από τις 2 Μαρτίου.