Σε νέο παραλήρημα προέβη μέσω Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ, διαβεβαιώνοντας αυτή τη φορά τους ηλικιωμένους ότι το φάρμακο για τον κοροναϊό θα είναι διαθέσιμο δωρεάν.

Αποφασισμένος να κεφαλιοποιήσει την περιπέτεια υγείας του με τον κοροναϊό και να ψαλιδίσει το δημοσκοπικό προβάδισμα του Μπάιντεν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ απευθύνεται στους ηλικιωμένους, χαρακτηρίζοντάς τους «τους αγαπημένους του ανθρώπους στον κόσμο».

Μάλιστα, αστειεύεται και λίγο λέγοντας: «Μπορεί να μην το ξέρετε αλλά είμαι και εγώ ηλικιωμένος».

Στη συνέχεια, επιστρέφει στην παγιωμένη ρητορική του κατά της Κίνας. Όταν αρρώστησε, ήταν μια από τις λίγες φορές που αποκάλεσε τον κοροναϊό «Covid-19».

Τώρα, όμως, ο ρατσισμός ενάντια στην Κίνα επιστρέφει:  χαρακτηρίζει τον κοροναϊό ως «ιό που έστειλε η Κίνα», λέγοντας μάλιστα ότι ο ασιατικός γίγαντας «θα πληρώσει γι’ αυτό που έκανε στον κόσμο».

Τζάμπα φάρμακο για όλους τους ηλικιωμένους!

Ύστερα, επαινεί τα φάρμακα χάρη στα οποία έγινε καλά, ξεχνώντας μάλλον ότι ο μέσος Αμερικανός δεν μπορεί να απολαμβάνει τις πολυτέλειες ενός προέδρου, όπως η μεταφορά με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, η προεδρική σουίτα και η άμεση διάθεση των πιο αποτελεσματικών θεραπειών για τον κοροναϊό.

«Έχουμε φάρμακα, εγώ τα αποκαλώ τη θεραπεία», λέει ο Τραμπ. Έχει ενδιαφέρον ότι αναφέρει ότι πήγε «πολύ άρρωστος» στο νοσοκομείο, αλλά με τα φάρμακα έγινε καλά.

«Ήταν απίστευτο. Μπορούσα να φύγω από το νοσοκομείο την επόμενη μέρα, ίσως και νωρίτερα», σημειώνει ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, παρά τις επικρίσεις που δέχτηκε για το γεγονός ότι έφυγε από το νοσοκομείο πολύ γρήγορα.

Και μετά αρχίζει τις προεκλογικές υποσχέσεις. «Τα φάρμακα αυτά θα είναι διαθέσιμα άμεσα, χάρη σε εμένα […] Θέλω να πάρετε την ίδια φροντίδα με εμένα. Ένα φάρμακο ήταν απίστευτο και θα το πάρετε δωρεάν και σύντομα! Είναι απολύτως ασφαλές και δυνατό ενάντια στην ασθένεια». Διευκρινίζει μάλιστα ότι πρώτα το φάρμακο θα το πάρουν οι ηλικιωμένοι και μετά οι υπόλοιποι Αμερικανοί.

Επίθεση και στον Τζο Μπάιντεν

Στη συνέχεια, θυμίζοντας και λίγο… γέροντα Παϊσιο, ο ηγέτης των ΗΠΑ υποπέφτει σε αντιφάσεις: «Ηλικιωμένοι, μπορεί να λένε ότι είστε ευάλωτοι, αλλά να ξέρετε ότι είστε οι λιγότερο ευάλωτοι. Γι’ αυτό το πράγμα μόνο (τον κοροναϊό) είστε ευάλωτοι – όπως και εγώ».

Τέλος, επιτίθεται κατά του αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν με μια φράση που έχει επαναλάβει πολλές φορές: ότι ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει κάνει τίποτα στα 77 χρόνια που ζει, ενώ ο ίδιος έχει κάνει περισσότερα σε 77 μέρες.

«Δεν θα είχατε το φάρμακο με τον Μπάιντεν. Είχε την ευκαιρία με τη γρίπη των χοίρων αλλά ήταν καταστροφή. Δεν ήξερε τι έκανε, αλλά εγώ ξέρω τι κάνω», καταλήγει με νόημα ο Τραμπ.