Εξιτήριο πήρε μετά από τρεις ημέρες νοσηλείας, κατά τη διάρκεια των οποίων επικοινωνούσε συνεχώς και ενημέρωνε για τις εξελίξεις στην υγεία του μέσω twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος θα συνεχίσει τη νοσηλεία του στον Λευκό Οίκο, παρά τις ενστάσεις που εξέφρασαν γιατροί και σύμβουλοί του.

Η επιστροφή του Τραμπ στον Λευκό Οίκο, όπως και η εισαγωγή του στο νοσοκομείο, αποτέλεσε πρώτη είδηση με όλα τα μεγάλη διεθνή μέσα να διακόπτουν τη ροή του προγράμματος τους για να μεταδώσουν τις εξελίξεις.

Στην Ελλάδα, το γεγονός που έχει αναστατώσει τον πλανήτη, μετέδωσε το MEGA, καλύπτοντας τις εξελίξεις από την απογείωση του ελικοπτέρου που θα έπαιρνε τον Τραμπ από το νοσοκομείο, μέχρι την άφιξή του στον Λευκό Οίκο, όπου αμετανόητος έβγαλε τη μάσκα του για να χαιρετήσει τις κάμερες.

Τον επευφημούσαν οπαδοί του

Ειδικότερα, αμέσως μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο, ο Τραμπ μπήκε σε ένα πολυτελές SUV και κατευθύνθηκε στο ελικόπτερο με το οποίο έφτασε στον Λευκό Οίκο.

Έξω από το νοσοκομείο, όπως και καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του σε αυτό, βρίσκονταν εκατοντάδες υποστηρικτές του, οι οποίοι όταν τον είδαν να παίρνει εξιτήριο άρχισαν να ζητωκραυγάζουν.   

Δείτε εικόνα από τα αμερικανικά ΜΜΕ:

Στο πόδι ήταν και όλο το προσωπικό του Λευκού Οίκου περιμένοντας τον πρόεδρο να επιστρέψει.   

«Θα επιστρέψω σύντομα στον προεκλογικό αγώνα»

Λίγη ώρα πριν την έξοδό του από το νοσοκομείο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ προχώρησε σε ακόμα μια ανάρτηση στο Twitter, στην οποία ενημέρωνε πως θα επιστρέψει στον προεκλογικό αγώνα.

Νωρίτερα, θέλοντας να προλάβει χρονικά ακόμη και την ενημέρωση του προσωπικού γιατρού του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έσπευσε να ανακοινώσει μέσω Twitter ότι θα πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Ο ίδιος δήλωσε πως αισθάνεται καλύτερα και θα εγκαταλείψει το Ιατρικό Κέντρο Walter Reed τις πρωινές ώρες της Τρίτης (1:30 ώρα Ελλάδος), αφού πέρασε το Σαββατοκύριακο εκεί για να υποβληθεί σε θεραπεία για τον κορονoϊό.

Μάλιστα, έστειλε και μήνυμα προς τον κόσμο να μην φοβάται την Covid-19. «Μην την αφήσετε να κυριαρχήσει στη ζωή σας» είπε.

«Έχουμε αναπτύξει υπό την διοίκηση Τραμπ μερικά πραγματικά σπουδαία φάρμακα και γνώσεις. Νιώθω καλύτερα απ’ ότι 20 χρόνια πριν» πρόσθεσε.

Οι σύμβουλοι του Τραμπ επιμένουν να παραμείνει στο νοσοκομείο

Την  ίδια στιγμή, όπως μεταδίδει το CNN, οι σύμβουλοι του Τραμπ τον προέτρεψαν το πρωί της Δευτέρας να παραμείνει στο νοσοκομείο.

Ακόμα και όταν ο Τραμπ είπε ότι αισθάνεται καλύτερα και αγωνίζεται προκειμένου να βγει από το νοσοκομείο, οι σύμβουλοι επιχείρησαν να τον πείσουν να παραμείνει σε αυτό, προειδοποιώντας τον για ενδεχόμενη επιδείνωση της υγείας του.

«Δεν θέλετε να επιστρέψετε» είναι το μήνυμα που μεταφέρθηκε στον αμερικανό πρόεδρο, είπε πηγή. Εάν η κατάσταση της υγείας του επιδεινωθεί μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο, η πηγή είπε: «Θα ήταν άσχημο».