Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Μαρκ Μέντοους, δήλωσε ότι η κατάσταση της υγείας του Ντόναλντ Τραμπ που μολύνθηκε από κοροναϊό, βελτιώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο κα να επιστρέψει σπίτι του αργότερα σήμερα.

«Μίλησα με τον πρόεδρο σήμερα το πρωί. Η κατάστασή του συνεχίζει να βελτιώνεται και είναι έτοιμος να επιστρέψει σε κανονικό πρόγραμμα εργασίας» επεσήμανε ο προσωπάρχης, σημειώνοντας πως ο Τραμπ «θα συναντηθεί με τους γιατρούς και τις νοσοκόμες του νοσοκομείου για να αξιολογηθεί η πρόοδός του». Είχε προηγηθεί, δε, η βόλτα – έκπληξη του Τραμπ προς τους υποστηρικτές του, προκαλώντας την κατακραυγή για την επικινδυνότητα της κίνησης.

«Είμαστε ακόμα αισιόδοξοι ότι θα μπορέσει να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο αργότερα σήμερα» πρόσθεσε, μιλώντας στο Fox News.

Σημειώνεται πως, την Κυριακή, ο δρ. Μπράιαν Γκαριμπάλντι, ειδικός στην εντατική πνευμονική φροντίδα, δήλωσε ότι ο Τραμπ έλαβε δεύτερη δόση του πειραματικού φαρμάκου Remdesivir μαζί με μια πρώτη δόση δεξαμεθαζόνης και δεν εμφάνισε παρενέργειες.

Μάλιστα, η ιατρική ομάδα του Τραμπ αποκάλυψε ότι ο πρόεδρος είχε «δύο επεισόδια» πτώσης των επιπέδων οξυγόνου του μετά τη διάγνωση.

Ζητούσε να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο την Κυριακή

Την ίδια ώρα, δύο πηγές που επικαλείται το αμερικανικό δίκτυο CNN αναφέρουν πως ο Τραμπ ζητούσε να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο την Κυριακή.

«Έχει τελειώσει με το νοσοκομείο» δήλωσε χθες αξιωματούχος υπό το καθεστώς ανωνυμίας.

Ο Τραμπ ανησυχεί για το γεγονός ότι η νοσηλεία «τον κάνει να φαίνεται αδύναμος» είπε άλλη πηγή.