Το προαίσθημα του Πέδρο Μαρτίνς βγήκε αληθινό, με τον Ολυμπιακό να κληρώνεται στον ίδιο όμιλο με την Πόρτο.

Ο πορτογάλος τεχνικός, μετά τον επαναληπτικό με την Ομόνοια και την πρόκριση των Πειραιωτών στους ομίλους του Champions League, είχε προβλέψει ότι οι Ερυθρόλευκοι θα κληρωθούν με την Πόρτο και θα επιστρέψει στην πατρίδα του.

Η κλήρωση έφερε τους Δράκους στο δρόμο του Ολυμπιακού, ο οποίος θα βρει μπροστά του ξανά τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

Τον Πορτογάλο, που είχε αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ για μία διετία, από το 2008 έως το 2010.

Στη συνέχεια κρέμασε τα παπούτσια του και από το 2017 βρίσκεται στον πάγκο της Πόρτο.

Πριν από τους Δράκους είχε περάσει από τις Ολανένσε, Μπράγκα, Γκιμαράες και Ναντ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς γνωρίζει πολύ καλά τον Κονσεϊσάο, καθώς οι δύο Πορτογάλοι έχουν βρεθεί στο παρελθόν 14 φορές αντιμέτωποι.

Σε αυτά τα 14 παιχνίδια, 7 φορές έφυγε από το γήπεδο νικήτρια η ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο, 4 φορές η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς και 3 ματς έληξαν ισόπαλα.

Στα περισσότερα παιχνίδια, πάντως, ο Κονσεϊσάο είχε στα χέρια του καλύτερη ομάδα από τον Πέδρο Μαρτίνς, με πιο ποιοτικούς παίκτες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι δύο προπονητές έχουν κοινό… παρονομαστή την Γκιμαράες.

Ο Κονσεϊσάο είχε κάτσει στον πάγκο της Βιτόρια από τις 23/9/2015 έως τις 30/6/2016 και τον διαδέχτηκε ο Πέδρο Μαρτίνς.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Γκιμαράες την 1/7/2016 και έμεινε στην πορτογαλική ομάδα μέχρι τις 19/2/2018.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ δεν είναι ο μοναδικός πορτογάλος προπονητής, που θα βρει απέναντί του ο τεχνικός των Πειραιωτών, αφού στον πάγκο της Μαρσέιγ βρίσκεται ο Αντρέ Βίλας Μπόας.

Μπορεί να είναι συμπατριώτες, ωστόσο ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έχει τεθεί πότε αντιμέτωπος με τον νυν τεχνικό της Μαρσέιγ.

Ο Βίλας Μπόας από το 2011 δουλεύει εκτός Πορτογαλίας, έχοντας καθίσει στους πάγκους των Τσέλσι, Τότεναμ, Ζενίτ και Σανγκάη, ενώ πλέον βρίσκεται στη γαλλική ομάδα.

Πρώτη φορά ο Πέδρο Μαρτίνς θα βρεθεί αντιμέτωπος και με τον Πεπ Γκουαρντιόλα, τον οποίον επίσης δεν είχε βρει ποτέ στο δρόμο του.