Χωρίς τέλος είναι το αλαλούμ με τις μάσκες που θα έπρεπε να έχουν παραδοθεί στους μαθητές των σχολείων εδώ και 2 εβδομάδες.

Οι εμπλεκόμενοι φορείς όπως οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, η ΚΕΔΕ ανταλλάσσουν δείγματα μασκών προκειμένου να καταλήξουν στις σωστές διαστάσεις.

Οι προμηθευτές περιμένουν οδηγίες προκειμένου να μην επαναληφθούν τα ευτράπελα της πρώτης εβδομάδας με τις μάσκες – αλεξίπτωτα, καθώς πρέπει να φτιάξουν 3,2 εκατομμύρια νέες μάσκες.

Τρεις υφασμάτινες μάσκες έπρεπε να παραδοθούν σε κάθε μαθητή σε ολόκληρη τη χώρα. Η πρώτη παρτίδα αποδείχθηκε φιάσκο.

Η δεύτερη και η τρίτη παρτίδα δεν έχουν ακόμη παραδοθεί καθώς οι συναρμόδιοι φορείς δεν μπορούν να συμφωνήσουν στις διαστάσεις που πρέπει, τελικά, να δοθούν στους κατασκευαστές.

Δεν τα βρίσκουν για τις διαστάσεις!

Σύμφωνα με τη διαδικασία, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας πρέπει, αφού συμβουλευτεί την αρμόδια επιτροπή, να αποστείλει στο υπουργείο Εσωτερικών τις διαστάσεις κατασκευής μάσκας ανάλογα με τις ηλικίες των μαθητών.

Με τη σειρά του το υπουργείο Εσωτερικών θα τις αποστείλει στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, η οποία θα αναθέσει στους τρεις προμηθευτές που προκρίθηκαν στον διαγωνισμό την κατασκευή των 3,2 εκατομμυρίων μασκών που υπολείπονται.

Όμως, μέχρι τώρα ούτε η ΚΕΔΕ και ως εκ τούτου ούτε οι προμηθευτές, με τους οποίους επικοινώνησε το MEGA, δεν έχουν ακόμη λάβει καμία ενημέρωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, οι εμπλεκόμενοι φορείς έφτασαν στο σημείο να στέλνουν ο ένας στον άλλον δείγματα έτοιμων χειρουργικών μασκών, προκειμένου να αντιγράψουν το προϊόν και τις διαστάσεις του.

Η μέθοδος αυτή ακόμη δεν έχει φέρει αποτελέσματα, καθώς οι προμηθευτές επιμένουν ότι δεν έχουν λάβει εντολή να αρχίσουν την κατασκευή των σχολικών μασκών.

Το γεγονός ότι έχουν ήδη μεσολαβήσει δύο εβδομάδες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και οι μαθητές δεν έχουν παραλάβει τις μάσκες, έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια της εκπαιδευτικής κοινότητας, σε μια περίοδο μάλιστα που το κύμα των καταλήψεων στα σχολεία αυξάνεται ραγδαία.