Σε συντονισμένες παρεμβάσεις για τον καθαρισμό και την περιποίηση του πρασίνου στην παραλία Βοτσαλάκια, προχωρά, τις τελευταίες ημέρες ο Δήμος Πειραιά.

Συγκεκριμένα , συνεργεία των Διευθύνσεων Καθαριότητας και Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος και Πρασίνου προχωρούν σε συντονισμένες εργασίες καθαρισμού, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Δήμου, καθώς η παραλία είναι χαρακτηρισμένος αρχαιολογικός χώρος.

Στα Βοτσαλάκια βρέθηκαν σήμερα ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης,  η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Αντωνία Καρακατσάνη, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας και ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Ιωσήφ Βουράκης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως πραγματοποιείται στην παραλία Βοτσαλάκια μια από τις μεγαλύτερες παρεμβάσεις των τελευταίων ετών, προκειμένου να βελτιωθεί αισθητά η εικόνα της περιοχής. Στη συνέχεια ο κ. Μώραλης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι δύο παραλίες της πόλης μας Βοτσαλάκια και Φρεαττύδα είναι  χαρακτηρισμένες αρχαιολογικοί  χώροι, γεγονός που δεν μας επιτρέπει να προχωρήσουμε, παρά την επιθυμία μας, σε πιο καθοριστικές παρεμβάσεις. Είναι μια δυσάρεστη κατάσταση, η οποία πιστεύω πως πρέπει επιτέλους να αλλάξει, έτσι ώστε να διευκολύνει το έργο και την προσπάθεια που καταβάλλουμε για την αισθητική τους αναβάθμιση. Ο Πειραιάς διαθέτει πραγματικά δύο όμορφες παραλίες και δυστυχώς τα «χέρια μας είναι δεμένα», καθώς δεν μπορούμε να παρέμβουμε όσο θα θέλαμε, για να γίνουν ακόμα πιο καθαρές, πιο όμορφες και πιο λειτουργικές. Παρόλα αυτά θα συνεχίσουμε τις εργασίες, ώστε οι δύο αυτές περιοχές να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση».

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κα Αντωνία Καρακατσάνη, σε δήλωσή της, ανέφερε: «Βρισκόμαστε αυτές τις ημέρες στην παραλία Βοτσαλάκια, όπου υλοποιούμε μια σειρά εργασιών για τον καλλωπισμό του  πρασίνου. Ως Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου καταβάλλουμε καθημερινά μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου να αλλάξουμε προς το καλύτερο διάφορα σημεία της πόλης και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε».

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας, σε δήλωσή του, σημείωσε ότι η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης με έμψυχο δυναμικό και οχήματα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου, πραγματοποιούν αυτές τις ημέρες εργασίες καθαρισμού στα Βοτσαλάκια, με στόχο τον εξωραϊσμό της περιοχής. «Είναι σημαντικό για εμάς να είναι καθαρές οι παραλίες της πόλης μας», τόνισε ο κ. Ρέππας.