Για κυβερνητικό τραγέλαφο έκανε λόγο το ΚΚΕ σχολιάζοντας την αλλαγή της κοινής δήλωσης Ελλάδας και ΗΠΑ με την απαλοιφή από το αρχικό κείμενο του χαρακτηρισμού «ιστορική» για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Παράλληλα όμως το ΚΚΕ τόνισε ότι για χάρη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ ο εθνικισμός στον οποίο επένδυσε η ΝΔ προεκλογικά συναντήθηκε τελικά με τον κοσμοπολιτισμό του ΣΥΡΙΖΑ στις Πρέσπες.

Αναλυτικά το σχόλιο του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Ο κυβερνητικός τραγέλαφος με την αναφορά στην “ιστορική” Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και τα συγχαρητήρια του κ. Τσίπρα προς τη ΝΔ, επιβεβαιώνουν ένα πράγμα: Ότι ο εθνικισμός, στον οποίο επένδυσε ως αντιπολίτευση η ΝΔ, συνάντησε τελικά τον κοσμοπολιτισμό του ΣΥΡΙΖΑ για χάρη και μόνο των αμερικανοΝΑΤΟϊκών κι ευρωενωσιακών συμφερόντων που επέβαλαν τη συγκεκριμένη Συμφωνία».

Μια ιστορική συμφωνία δρόμος…

Δηκτικό ήταν το σχόλιο του ΜέΡΑ25 για την αλλαγή της κοινής δήλωσης Ελλάδας και ΗΠΑ και την απαλοιφή από το δεύτερο κείμενο του όρου «ιστορική» για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Απ’ το «μην παραχαράσσετε την ιστορία» στο «παραχαράσσουμε το Στεητ Ντηπάρτμεντ», μια ιστορική συμφωνία δρόμος» σχολίασε το ΜέΡΑ25.