Ο Ευθύμης Ρεντζιάς μίλησε στην εκπομπή «Overage» του Over FM 104.9 με τους Γιώργο Χελάκη και Γιώργο Κογκαλίδη για τις επερχόμενες εκλογές της ΕΟΚ, στις οποίες θα βρίσκεται στο πλευρό του Παναγιώτη Φασούλα και την κατιούσα που έχει πάρει τα τελευταία χρόνια συνολικά το ελληνικό μπάσκετ.

Η απόφαση να βρεθεί στο πλευρό του Παναγιώτη Φασούλα δεν προέκυψε σε μια στιγμή, αλλά μετά από αρκετό καιρό και ώριμη σκέψη.

«Το μπάσκετ κάθε χρόνο πάει και χειρότερα. Μιλούσα με παράγοντες, συναθλητές, φίλους και συζητούσαμε για την επόμενη ημέρα, τις ανησυχίες μας, αλλά δεν ήμουν ποτέ έτοιμος να πω ότι θα το κάνω. Μιλώντας με τον Παναγιώτη λέω είναι μια ευκαιρία να μπορέσουμε να αλλάξουμε το μπάσκετ, γιατί θα είναι η μοναδική ευκαιρία».

Εδώ και παραπάνω από μια δεκαετία, το ελληνικό μπάσκετ έχει μείνει στάσιμο, αλλά ήρθε η ώρα για να ξανακάνει βήματα μπροστά.

«Από το 2006-07 το ελληνικό μπάσκετ δεν έχει να… πει τίποτα. Ο Βασιλακόπουλος έκανε πρωτοποριακά πράγματα μέχρι τότε, μ’ αρέσει να λέω τα πράγματα όπως είναι. Δεν ξέρω γιατί έβαλε τελεία! Έχουμε μείνει πίσω στην ανάπτυξη, στις εθνικές ομάδες, σε δημόσιες σχέσεις, παντού. Αυτό που έχουμε στόχο να κάνουμε είναι να ξαναδώσουμε στο μπάσκετ την αίγλη που είχε. Ο νόμος λέει ότι ο πρόεδρος δεν μπορεί να συνεχίσει, άρα δεν πάμε εναντίον του, πάμε να πάρουμε στα χέρια μας τη νέα κατάσταση».

Κάθε νέα προσπάθεια θα έχει τόσες υποστηρικτές όσο και αμφισβητίες. Το πλεονέκτημα για την προσπάθεια της ομάδας του Παναγιώτη Φασούλα είναι η ικανότητα και η εμπειρία από το χώρο…

«Έχουμε εμπειρίες, διοικώ τρεις εταιρείες με επιτυχία. Κι εγώ και τα υπόλοιπα παιδιά, όλοι έχουμε δείξει ποιοι είμαστε. Δεν μπορεί να είμαστε άχρηστοι για να διοικούμε το μπάσκετ. Δεν είμαστε εγωιστές, έχουμε χαμηλά την μπάλα, κινούμαστε πάντα με ευπρέπεια και αξιοπρέπεια. Είμαστε άνθρωποι που μπορούμε να πάμε την ομοσπονδία παραπέρα».

Η προσπάθεια είναι μεγάλη και φαίνεται όχι μόνο από τα λόγια, αλλά κι από τις πράξεις. Το πρόγραμμα του υποψηφίου προέδρου της ΕΟΚ το αποδεικνύει.

«Γυρνάμε την Ελλάδα, μιλάμε με τα σωματεία, ακούμε τα προβλήματά τους και τα λύνουμε άμεσα. Είμαστε υποψήφιοι, δηλώσαμε το παρών από την πρώτη στιγμή. Λέμε το πρόγραμμά μας και κατηγορούμαστε. Κατηγορούμαστε που βλέπουμε τους ανθρώπους μας. Γιατί όλοι προερχόμαστε από τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Είμαστε game changers και το πιστεύουμε. Το έχουμε αποδείξει από την πρώτη στιγμή και πάμε όλοι μαζί».

Ένας από τους στόχους της παράταξης του Παναγιώτη Φασούλα είναι και η αναβάθμιση του γυναικείου μπάσκετ.

«Θα έχουμε εκπλήξεις, δεν έχουμε… ταβανιάσει, ειδικά η προσθήκη της Βάσως Στασινού και της Αναστασίας Κωστάκη που θα μας στηρίξουν, γιατί το γυναικείο μπάσκετ δεν υπάρχει. Όλος ο κόσμος ασχολείται, αλλά στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Είναι στο πρόγραμμά μας, όπως και το 3 on 3, η συνεργασία με το ΝΒΑ, τη FIBA και την Πολιτεία».