Σε αυτό το εφιαλτικό σκηνικό που διαμορφώνεται στην Αττική πολίτες από τις κόκκινες περιοχές μιλούν στην κάμερα του MEGA περιγράφοντας την κατάσταση που βιώνουν.

Την ίδια στιγμή συνεργεία του ΕΟΔΥ πραγματοποιούσαν γρήγορα τεστ στις επιβαρυμμένες συνοικίες, ενώ Σωτήρης Τσιόδρας και Βασίλης Κικίλιας έκαναν αυτοψία.

Στο δρόμο τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ

Η επέλαση του κοροναϊού στην Αττική έβγαλε στο δρόμο τα συνεργεία του ΕΟΔΥ. Ειδικά κλιμάκια πραγματοποίησαν μαζικά και γρήγορα τεστ στους πολίτες των περιοχών που βρίσκονται στο κόκκινο με στόχο να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης.

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας βρέθηκε δίπλα στα συνεργεία και μίλησε για την ανάγκη γρήγορων τεστ σε σημεία που παρουσιάζουν έντονο επιδημιολογικό φορτίο.

Κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ πραγματοποιεί δειγματοληπτικούς ελέγχους σε πολίτες στην πλατεία Αμερικής.

«Κάνουμε τυχαία τεστ, σε περαστικούς και βλέπουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα αν έχουν τον ιό ή όχι».

Μαρτυρίες πολιτών

Ο Κώστας Κωστούλης είναι 74 ετών μένει στην πλατεία Αμερικής, μια από τις επιβαρυμμένες περιοχές της Αττικής και είναι επιφορτισμένος και με την φροντίδα, των δυο εγγονιών του .Έκανε το γρήγορο τεστ και παίρνει όπως λέει όλες τις αναγκαίες προφυλάξεις. «Κρατάω εγγόνια, κρατάω συγγενείς δεν έχω περιθώρια να φοβηθώ πλέον».

Και στην Κυψέλη οι έλεγχοι του ΕΟΔΥ ήταν συνεχείς. Στην περιοχή επικρατεί φόβος και ανησυχία. Αν και δεν είναι ακόμη υποχρεωτικό αρκετοί πολίτες κυκλοφορούν με μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους, όπως η 35χρονη Φρειδερίκη Όλγουντ που εργάζεται σε σούπερ μάρκετ. «Ανησυχώ ειλικρινά, πρέπει όλοι να φοράμε τη μάσκα, να παίρνουμε μέτρα προστασίας».

Ίδια εικόνα και στα Πατήσια, στην οδό Φυλής. Οι κάτοικοι σχεδόν σε κάθε τους μετακίνηση φορούν μάσκα. Η Μαργαρίτα Μένη φοράει μάσκα αφού βγει από την πόρτα της πολυκατοικίας της.

Τα γρήγορα τεστ από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ θα συνεχιστούν όλο το φθινόπωρο σε πλατείες του κέντρου της Αθήνας . Οσα βγαίνουν θετικά στέλνονται και για μοριακό έλεγχο.

Συνεχίζονται τα δειγματοληπτικά τεστ σε πλατείες της Αττικής

Ως νωρίς το βράδυ της Παρασκευής συνεχίστηκαν τα δειγματοληπτικά τεστ σε πλατείες της Αττικής. Είναι τρία τα σημεία στα οποία βρίσκονται τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, πλατεία Βάθης, πλατεία Αττικής και πλατεία Κυψέλης.

Μετά τις 18:00 είχαν πραγματοποιηθεί 600 rapid test και είχαμε 6 θετικά. Μετά τις 18:00 το απόγευμα έγιναν επιπλέον 100 τεστ, χωρίς να γνωρίζουμε πόσα ακόμα βρέθηκαν θετικά.