Νέες αντιπαραθέσεις προκαλεί στο πολιτικό σκηνικό το υπόμνημα – «βόμβα» που κατέθεσε στον Εισαγγελέα, ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, ο οποίος με νέα στοιχεία για τις τηλεοπτικές άδειες στρέφεται κατά του πρώην υπουργού, Νίκου Παππά και της οικογένειας Χούρι, ενώ επιφυλάσσεται να αποκαλύψει και άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα στην υπόθεση.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησαν για το θέμα ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καλογρίτσας με νέα στοιχεία, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, στρέφεται κατά του πρώην υπουργού, Νίκου Παππά και της οικογένειας Χούρι, ενώ επιφυλάσσεται να αποκαλύψει και άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα στην υπόθεση.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας μιλάει και για άλλα «ανώτατα» στελέχη, που υποδεικνύει ως εμπλεκόμενα στην υπόθεση της απόκτησης τηλεοπτικής άδειας το 2016. «Με πρόδωσαν» λέει, «αντί να με προστατεύσουν από τους Χούρι».

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκη  Παπαδόπουλο, η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει αν υπάρχουν αδικήματα και σε ποια ενοχοποιούνται οι εμπλεκόμενοι.

«Δε θα το αρνηθεί ο Παππάς να γίνουν τα ζητήματα αντικείμενο συγκεκριμένης διερεύνησης, η οποία να μην έχει τη μεροληπτικότητα του τρόπου με τον οποίο έγινε η προηγούμενη απόπειρα με το σκάνδαλο Novartis. Σε όλα αυτά τα ζητήματα έχουμε όλοι ευθύνη», δήλωσε σχετικά.

«Είναι χρέος όλων να διαλευκανθεί η υπόθεση», ήταν η άποψη του στελέχους της ΝΔ  κ. Σίμου Κεδίκογλου, ενώ δήλωσε πως είναι περίεργος για την θέση του κ. Παππά σχετικά με τις καταγγελίες.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, κ. Νίκος  Καραθανασόπουλος, υποστήριξε πως «για μια ακόμα φορά βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές με διαφορετικούς πρωταγωνιστές».

Τα συμπεράσματα από αυτή την υπόθεση είναι δύο για τον κ. Καραθανασόπουλο. Αφενός «το κράτος και όλες οι κυβερνήσεις του αποτελούν το θεματοφύλακα των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων» και αφετέρου το ζήτημα αυτό «αποτελεί βολική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση σε συνθήκες όπου επιδεινώνεται η θέση των εργαζομένων και κλιμακώνεται η λαϊκή επίθεση ώστε να εγκλωβιστούν συνειδήσεις».

 «Με πρόδωσαν»

Όπως αναφέρει στο υπόμνημα του ο Χρήστος Καλογρίτσας, «…υπέστην στην κυριολεξία πλήρη οικονομική και επιχειρηματική καταστροφή και ανεπανόρθωτο διασυρμό, αποδίδοντας εμπιστοσύνη προς διόλου τυχαία πρόσωπα, ήτοι προς τα αναφερόμενα ανώτατα στελέχη (White House, όπως στις μεταξύ τους επαφές και mail αποκαλούνταν), των οποίων εκτελούσε πιστά εντολές λόγω των γνωστών τοις πάσι στενότατων σχέσεων του με την αριστερά και ειδικά με το κόμμα τους».

«Μαϊμού- συμφωνητικό»

Ο Χρήστος Καλογρίτσας, ξέσπασε τον περασμένο Ιούλιο, όταν ο Λιβανέζικος κατασκευαστικός κολοσσός CCC, ιδιοκτησίας της οικογένειας Χούρι, του ζήτησε πίσω 3 εκατομμύρια ευρώ, παρουσιάζοντας ένα συμφωνητικό υπεργολαβίας για ένα έργο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο Καλογρίτσας εξεμάνη πως επρόκειτο για εικονική σύμβαση, με κουμπάρους τον Νίκο Παππά και το White Ηouse, για να καλύψει την εγγυητική επιστολή στα τελη Αυγούστου του 2016, ώστε να πάρει τηλεοπτική άδεια.

«Με έστειλαν σε Μαρινάκη και Κοντομηνά»

Ο Χρήστος Καλογρίτσας επιβεβαιώνει για πρώτη φορά, κάτι που είχαν πει δημόσια οι επιχειρηματίες Βαγγέλης Μαρινάκης και Δημήτρης Κοντομηνάς ό,τι μετά την υπαναχώρηση των Χούρι, τα στελέχη του White House με μέριμνα του Νίκου Παππά, τον έστειλαν να τους ζητήσει λεφτά για να στήσει το κανάλι.

Χαρακτηριστικά αναφέρει στο υπόμνημά του ο Χρήστος Καλογρίτσας, «…κανόνισαν τον Σεπτέμβριο 2016 με δική τους πρωτοβουλία συναντήσεις και με άλλους επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων και ο κ. Ευάγγελος Μαρινάκης και ο κ. Δημήτριος Κοντομηνάς, στις οποίες κανονισμένες από μέρους τους συναντήσεις απέστειλαν τον κ. Καλογρίτσα, προκειμένου να ζητήσει την αναγκαία χρηματοδότηση που θα τους επέτρεπε να υλοποιήσει το άνω σχέδιό τους…»