Αντιμέτωποι με συλλήψεις και μάλιστα με την διαδικασία του αυτοφώρου βρίσκονται από χθες οι αρνητές της μάσκας που προσπαθούν να πείσουν και άλλους να μην την φορούν. Παρ’ όλα αυτά η παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου δεν φαίνεται να έχει τρομάξει τους αρνητές που επιμένουν στις θεωρίες συνωμοσίας.

Κάνοντας την δική του προσπάθεια να τους πείσει για την ύπαρξη του ιού ένας γιατρός του ΚΑΤ ανήρτησε ακτινογραφία που δείχνει τις αλλοιώσεις στους πνεύμονες μετά τον κοροναιό.

«Δεν χρειάζεται να φοβόμαστε αυτόν τον ιό. Υπάρχουν πολλές  αρρώστιες στον κόσμο. Μας προβάλλουν πιο πολλά κρούσματα για να προσέχουμε. Υπάρχει ο κορωναϊός, αλλά δεν είναι τόσο πυκνός. Βάζω μάσκα μόνο για το πρόστιμο, πιστεύω πως δεν θα κολλήσω» λένε στην κάμερα του MEGA.

«Όταν μας αναγκάζουν να φοράμε μάσκα ακόμα και στα διαλείμματα, ενώ δεν μας βάζουν να τηρούμε μέτρα και αποστάσεις, δεν το βρίσκω λογικό. Εγώ δεν φοράω σχεδόν πουθενά μάσκα, μόνο στο σχολείο γιατί αλλιώς δεν μπαίνω» λέει ένας άλλος.

Η μάσκα «χωρίζει» και φίλους

Ο κ. Χάρης και ο κ. Χρήστος παρόλο που είναι φίλοι 45 ολόκληρα χρόνια διαφωνούν κάθετα σε ένα πράγμα. Στην ύπαρξη του φονικού ιού. Παρά τις πολύωρες συζητήσεις τους, δεν έχουν καταφέρει να συμφωνήσουν.

«Αν υπήρχε κοροναϊός, θα υπήρχαν πιο πολλά λεωφορεία και δεν θα γινόταν χαμός. Άρα που είναι ο κορωνοϊός; Μόνο εδώ είναι;» λέει ο ένας

«Πρέπει να πιστέψει γιατί αυτοί που το λένε είναι καθηγητές, δεν είναι παιδάκια» απαντά ο άλλος.

«Φουλ» της συνωμοσιολογίας

Τα σενάρια συνωμοσιολογίας δίνουν και παίρνουν ενώ το χειρότερο είναι πως βρίσκουν πρόσφορο έδαφος ακόμα και σε μαθητές.

«Πιστεύω ότι υπάρχει ο ιός γενικά, αλλά όχι όσο το λένε οι ειδήσεις. Δε πιστεύω ότι είναι τόσο κακός, όσο λένε στις ειδήσεις. Μας έχουν βάλει το νόμο ότι αν δε φοράμε μάσκα, τρώμε απουσία, οπότε την φοράμε αναγκαστικά»

«Δεν είναι ότι δε θέλουμε τη μάσκα, απλά υπάρχουν κι άλλοι τρόποι προστασίας, πιο σωστοί για την υγεία μας».

Ορισμένοι φτάνουν και στο απίστευτο σημείο να εκτιμούν πως οι καθηγητές τους βγάζουν ποσοστά εντοπίζοντας μαθητές χωρίς μάσκα.

Ο αρνητής που το μετάνιωσε

Την ίδια στιγμή συγκλονίζει η μαρτυρία του αντιδημάρχου Φαιστού, που αν και αμφέβαλε για την ύπαρξη του ιού, νόσησε και μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», έκανε έκκληση στους πολίτες να προσέχουν.

«Όσοι λένε ότι δεν υπάρχει ο ιός είναι φονιάδες»

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα μίλησε ο αντιδήμαρχος Φαιστού, Γιάννης Φασομυτάκης, ο οποίος αμφέβαλλε για την ύπαρξη του κορωνοϊού, δήλωνε αρνητής και εν τέλει νόσησε.

«Ήμουν 39 ημέρες θετικός στον κοροναϊό. Έκατσα στο νοσοκομείο. Έχω στον πνεύμονά μου μια μεγάλη ουλή. Κι εγώ δεν πίστευα στον ιό. Άκουγα τον καθένα κι έλεγα πως δεν ίσως δεν υπάρχει. Πίστευα για μένα ότι δεν θα νοσήσω ποτέ. Δεν έχω προβλήματα υγείας κι όμως παραλίγο να πεθάνω.

Αυτοί οι άνθρωποι που ανεύθυνα για να δείξουν ότι υπάρχουν, αυτοί που λένε ότι δεν υπάρχει κοροναϊός είναι εγκληματίες, είναι φονιάδες».