Όταν παίζεις κόντρα στην Λίβερπουλ, κάθε λάθος που κάνεις είναι ασυγχώρητο. H oμάδα του Γιούργκεν Κλοπ το θύμισε καλά στην Τσέλσι. Εκμεταλλεύτηκε την αποβολή του Κρίστενσεν και το τραγικό λάθος του Κέπα και πέρασε με σχετική ευκολία από το Στάμφορντ Μπριτζ (2-0), χάρη στα δυο γκολ του Σαντιό Μανέ. Έκανε πέναλτι στο ντεμπούτο του ο Τιάγκο, αλλά το απέκρουσε ο Άλισον. Στον πάγκο έμεινε ο Κώστας Τσιμίκας.

H Tσέλσι κινήθηκε δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι, έτσι ώστε να μπορεί να διεκδικήσει και πάλι με αξιώσεις το πρωτάθλημα. Ωστόσο, στο πρώτο μεγάλο crash τεστ της σεζόν, η Λίβερπουλ της θύμισε με το πιο σκληρό τρόπο ότι έχει ακόμα πολύ δρόμο για να τα καταφέρει.  Οι Πρωταθλητές Αγγλίας με μια κυνική εμφάνιση έκαναν το 2Χ2 στην φετινή Premier League, ξεκινώντας με τον καλύτερο τρόπο την υπεράσπιση του τίτλου τους.

Από την αρχή του παιχνιδιού, οι Reds είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, είχαν δώσει τον δικό τους ρυθμό στην αναμέτρηση αλλά η Τσέλσι ήταν καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο. Σε μια από τις ολιγωρίες των Μπλε, ο Μανέ κέρδισε την αποβολή του Κρίστενσεν στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Κάπου εκεί το έργο της Λίβερπουλ έγινε πιο εύκολο.

Η αρμάδα του Γιούργκεν Κλοπ μπήκε δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο ημίχρονο. Προηγήθηκε με τον Μανέ στο 50΄, μετά από ωραία συνεργασία του Φιρμίνο με τον Σαλάχ. Ενώ ο επιθετικός των Reds πέντε λεπτά αργότερα εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Κέπα για το 2-0.

Από εκεί και πέρα η Τσέλσι δεν είχε τα ψυχικά αποθέματα για να διεκδικήσει κάτι από το ματς. Ωστόσο έχασε την μεγάλη ευκαιρία της να ξαναμπεί στο παιχνίδι, ωστόσο το πέναλτι που κέρδισε ο Βέρνερ από τον Τιάγκο, δεν το μετουσίωσε σε γκολ ο Ζορζίνιο, με τον Άλισον να νικά τον Ιταλό.