Συναγερμός έχει σημάνει λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας Ιανός, με σχολεία να παραμένουν κλειστά σήμερα, Παρασκευή, σε περιοχές που θα «χτυπήσουν» τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Αρχικά, κλειστές θα είναι οι σχολικές μονάδες σε όλη την Δυτική Ελλάδα, δηλαδή σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία.

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν ενημέρωσης και συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για λόγους πρόληψης και εξαιτίας του επικείμενου σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Έτσι, κλειστά, εξάλλου, θα παραμείνουν σήμερα και τα σχολεία της Ζακύνθου όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να πλήξουν το νησί. Την απόφαση έλαβε ο δήμαρχος του νησιού, Νικήτας Αρετάκης.

H Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ενημέρωσε δια του αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σταύρου Τραυλού, τα σχολεία σε Κεφαλονιά και Ιθάκη επίσης δεν θα λειτουργήσουν σήμερα Παρασκευή για προληπτικούς λόγους.

Επίσης με απόφαση Δημάρχου Θηβαίων όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής του θα είναι κλειστά.

Με απόφαση του Δημάρχου Άργους – Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Δήμου Άργους Μυκηνών συμπεριλαμβανομένων των νηπιαγωγείων, των παιδικών σταθμών και των ΚΔΑΠ για σήμερα Παρασκευή 18/9.

Με απόφαση της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα και έχοντας υπόψιν το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Ε.Μ.Υ., διακόπτεται προσωρινά η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών του Δήμου Χαλκιδέων, καθώς και των Δομών των Κ.Δ.Α.Π και Κ.Δ.Α.Π. ΜΕΑ για σήμερα Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020.

Επίσης, αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο δήμο Κύμης Αλιβερίου, Ερέτριας, Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας.

Στην Πελοπόννησο, στους δήμους Άργους Μυκηνών,  Ναυπλιέων, Ερμιονίδας, Επίδαυρος, στην Κόρινθο, στη Μεσσηνία στους δήμους  Τριφυλίας, Ξυλoκάστρου – Ευρωστίνης καθώς και σε ορισμένους δήμους σε Λακωνία και Αρκαδία.