Tην ώρα που η κακοκαιρία «Ιανός» αρχίζει και κυκλώνει την Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου, στάλθηκε μήνυμα από το 112 στους κατοίκους, το οποίο τους προειδοποιούσε για ακραία καιρικά φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου.

Παράλληλα, στην Κεφαλονιά σημειώθηκε δίωρη διακοπή ρεύματος καθώς οι θυελλώδεις άνεμοι έχουν αρχίσει να προκαλούν αρκετά προβλήματα στο νησί.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οκτώ περιοχές στη χώρα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχτεί να θυμίσουμε οκτώ περιφερειακές ενότητες, αυτές των Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Μεσσηνίας, Ιθάκης, Κεφαλονιάς, Αρκαδίας και Ζακύνθου λόγω του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός», ο οποίος αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα μας τις επόμενες ώρες.

Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, που παράλληλα έκανε λόγο για μια «δύσκολη κατάσταση».

Ο κ. Χαρδαλιάς κάλεσε, επίσης, τον κόσμο να είναι προσεκτικός και ζήτησε από τους πολίτες να αποφεύγουν να πλησιάζουν ποταμούς και ρέματα.

Υπενθυμίζεται πως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη για σήμερα στις 11:00 στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας (κτίριο Φάρος), ώστε να υπάρχει συνεχής συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων Πολιτικής Προστασίας, ενόψει του ακραίου καιρικού φαινομένου, τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό», που αναμένεται να πλήξει μεγάλο μέρος της χώρας μας κατά τις επόμενες ημέρες.