Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, Παναγιώτης Παπαρίσβας για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί μετά την καταστροφή της Μόριας και τη δημιουργία νέου καταυλισμού για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στο Καρά Τεπέ.

«Ζούμε για άλλη μια φορά ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα», είπε ο κ. Παπαρίσβας και εξήγησε πως η περιοχή στην οποία στήνεται ο νέος καταυλισμός, αποτελεί το μεγαλύτερο εμπορικό κύτταρο του νησιού, καθώς η κύρια δραστηριότητα των επιχειρήσεων είναι η εφοδιαστική αλυσίδα.

Με τα έργα που πραγματοποιούνται και την ισχυρή αστυνομική παρουσία, η λειτουργία των καταστημάτων είναι αδύνατη δημιουργώντας μεγάλη αναστάτωση όχι μόνο στο Καρά Τεπέ, αλλά σε ολόκληρο το νησί.

Κάτοικοι και επιχειρηματίες βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής, έχουν ζητηθεί συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς για ενημέρωση κι έχει οργανωθεί το συντονιστικό όργανο των φορέων για να βγει ένα συμπέρασμα για την επόμενη μέρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μέχρι τώρα έχουν μεταφερθεί μόλις 300 άτομα στον νέο καταυλισμό, ο οποίος έχει χωρητικότητα 3.000 ατόμων. Ωστόσο, με βάση ενημέρωση από το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής, στο σημείο θα μεταφερθούν ο συνολικός πληθυσμός των προσφύγων και μεταναστών που διέμεναν στη Μόρια.

Επιπλέον, έπειτα από εντολή του επικεφαλής της αστυνομίας στο βόρειο αιγαίο, τα τηλεοπτικά συνεργεία πρέπει να βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ενώ οι δυνάμεις της αστυνομίας έχουν ενισχυθεί.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαρίσβα, το πρόβλημα επεκτείνεται σε όλο το νησί. «Θα υπάρχουν προβλήματα εφοδιασμού ολόκληρης της αγοράς», είπε σχετικά.

Για την τοπική κοινωνία υποστήριξε πως πλέον δυσπιστεί, γιατί εδώ και πολύ καιρό έχει χαθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ κυβερνήσεων και πολιτών του νησιού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από