Στο εργοστάσιο του BMW Group στο Μόναχο, τα πάντα είναι έτοιμα για την έναρξη της παραγωγής της αμιγώς ηλεκτρικής BMW i4. Εκεί, μετά από πολλές αλλαγές και παρεμβάσεις θα κατασκευάζεται ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο, για το οποίο θα εργάζονται 5.000 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τα στελέχη της φίρμας, το εργοστάσιο  βρίσκεται στην έδρα του BMW Group και προσθέρτουν: «Το εργοστάσιό μας μπορεί τώρα να κατασκευάζει την αμιγώς ηλεκτρική BMW i4 στην ίδια γραμμή παραγωγής με πετρελαιοκίνητες, βενζινοκίνητες και υβριδικές εκδόσεις»,

Μετά από έξι εβδομάδες εντατικών εργασιών μετατροπής, γίνεται επανεκκίνηση της παραγωγής με περίπου 5.000 εργαζόμενους να επιστρέφουν στις θέσεις τους. «Έχουμε ολοκληρώσει με επιτυχία την πλήρη αναδιάρθρωση και μετατροπή του εργοστασίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα και χωρίς επιπλοκές», δήλωσε ο Διευθυντής του Εργοστασίου, Robert Engelhorn. Σπρόσθεσε ο Engelhorn.

Μάλιστα, στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, έχουν γίνει σημαντικές μετατροπές , πάντα με την αρωγή ψηφιακών εργαλείων και της εικονικής πραγματικότητας για την προσομοίωση τμημάτων της γραμμής συναρμολόγησης.

Η μπαταρία βάρους περίπου 550 kg μπορεί να τοποθετείται στο αμάξωμα με ένα νέο, πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα συναρμολόγησης. Το νέο μοντέλο, που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2021 υπόσχεται αυτονομία που θα ξεπερνάει τα 600 χλμ!

Και όλα αυτά θα γίνονται στο εργοστάσιο του BMW Group στο Μόναχο που ιδρύθηκε το 1922!