Πρόσθετο αίτημα προς τις γερμανικές αρχές  ετοιμάζει το ρωσικό υπουργείο  Εσωτερικών αναφορικά με την υπόθεση του αντιπολιτευόμενου πολιτικού Αλεξέι Ναβάλνι, όπως μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Στο πλαίσιο αυτό διατυπώνεται αίτημα για να υπάρχει παρουσία ρώσων ερευνητών όταν οι γερμανοί εμπειρογνώμονες ανακρίνουν τον Ναβάλνι για να λάβουν εξηγήσεις, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου, σύμφωνα με το TASS.

Μάλιστα η ρωσική αστυνομία ανακοίνωσε πως θα ζητήσει από τη Γερμανία να θέσει ερωτήσεις στον ρώσο αντιπολιτευόμενο Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος έπεσε θύμα δηλητηρίασης, σύμφωνα με το Βερολίνο, ένα ενδεχόμενο που μέχρι τώρα αρνείται κατηγορηματικά η Μόσχα.

Η διεύθυνση μεταφορών του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών, η οποία έχει αναλάβει να επιβεβαιώσει «προκαταρκτικά» τα γεγονότα που σχετίζονται με «τη νοσηλεία του Ναβάλνι», θα ζητήσει «να μπορέσουν να παρευρεθούν ρώσοι ερευνητές στις δραστηριότητες των γερμανών ερευνητών» με τον ρώσο αντιπολιτευόμενο και να του «θέσουν επιπλέον ερωτήσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ