Ο ηθοποιός Άντονι Ραπ και άλλος ένας άνδρας κατέθεσαν μήνυση την Τετάρτη κατά του Κέβιν Σπέισι, κατηγορώντας τον για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον τους στη δεκαετία του 1980, όταν ήταν ακόμη έφηβοι.

Ο Ραπ είχε μιλήσει δημοσίως εναντίον του τιμημένου με Όσκαρ ηθοποιού το 2017, μια απόφαση που έκανε και άλλους να τον κατηγορήσουν δημόσια για σεξουαλική κακοποίηση. Αυτό ήταν και το τέλος της τεράστιας καριέρας του Σπέισι.

Στη μήνυση, που κατατέθηκε σε ανώτατο πολιτειακό δικαστήριο του Μανχάταν, ο Ραπ περιγράφει λεπτομερώς αυτά που είχε δηλώσει δημόσια στο παρελθόν για τον Σπέισι. Δηλαδή, ότι ο ηθοποιός, ο οποίος είναι μεγαλύτερός του σε ηλικία, τον προσέγγισε σεξουαλικά σε ένα πάρτι, όταν ο Ραπ ήταν ακόμη έφηβος.

Όταν ο Ραπ κατηγόρησε για πρώτη φορά δημοσίως τον Σπέισι, εκείνος εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας ότι δεν θυμόταν το περιστατικό και ζητώντας συγγνώμη.

Ο άλλος κατήγορος, ο οποίος χρησιμοποιεί τα αρχικά Σ.Ντ., αναφέρει ότι γνώρισε τον Σπέισι όταν ήταν επίσης στην εφηβεία και έκανε μαθήματα υποκριτικής. Τότε, ο Σπέισι τον προσκάλεσε πολλές φορές στο διαμέρισμά του όπου ενεπλάκησαν σε σεξουαλικές πράξεις. Στη μήνυση, ο κατήγορος γράφει ότι ο Σπέισι επιχείρησε να τον βιάσει στην τελευταία του επίσκεψη.

Από τη στιγμή που οι κατηγορίες άρχισαν να κυκλοφορούν στη δημόσια σφαίρα, ο Σπέισι έχει εμπλακεί και σε άλλες δικαστικές υποθέσεις. Τον περασμένο Οκτώβριο, εισαγγελείς του Λος Άντζελες απέρριψαν υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης επειδή ο κατήγορος ήταν νεκρός.

Τον Ιούλιο, εισαγγελείς από τη Μασαχουσέτη απέρριψαν άλλη μία υπόθεση επειδή ο 18χρονος άνδρας που κατηγορούσε τον Σπέισι για σεξουαλικές χειρονομίες αρνήθηκε να καταθέσει.

Πηγή: www.theguardian.com