Δε λέει να… ησυχάσει η Μπαρτσελόνα! Μετά το μείζον θέμα που έχει δημιουργηθεί με την επιθυμία του Λιονέλ Μέσι για αποχώρηση από τον σύλλογο, ένα σκάνδαλο διαφθοράς έρχεται να προκαλέσει… σεισμό στις τάξεις της ομάδας.

Ο πρόεδρος της Μπάρτσα, Ζοζέπ Μαρία Μπερτομέου κατηγορείται για διαφθορά από την καταλανική αστυνομία (Mossos d’Esquadra), όσον αφορά το σκάνδαλο του Barçagate. Πρόκειται για την υπόθεση του περασμένου Φεβρουαρίου, με την αποκάλυψη να την κάνει η «El Mundo».

Το περίφημο Barçagate  είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους κόλπους των Μπλαουγκράνα, καθώς είχε αποκαλυφθεί συνεργασία με μια εταιρεία, η οποία είχε ως στόχο να μειώνει την αξία των ποδοσφαιριστών της ομάδας (Λιονέλ Μέσι, Πικέ κλπ) μέσω των social media. Μάλιστα, στο… κάδρο έμπαιναν και αντίπαλοι του Μπαρτομέου για τον προεδρικό θώκο, όπως οι Βίκτορ Φοντ, Τζουάν Λαπόρτα και Αγκουστί Μπενεντίκο.

Να σημειωθεί πως, το κόστος των υπηρεσιών ανήλθε κοντά στο 1.000.000 ευρώ. Πέρασε από την υπερτιμολόγηση και έχουν εντοπιστεί πλασματικές απολύσεις για να αποφευχθούν καταβολή αποζημιώσεων και άλλων υποχρεώσεων προς την ισπανική εφορία.

Με τον Δικαστή να καλείται πλέον να αποφασίσει αν ο πρόεδρος των Καταλανών πλούτισε από την διαφθορά.

Όπως φάινεται, ο Μπερτομέου βρίσκεται με την πλάτη στον… τοίχο και ενδιαφέρον θα έχει η αντίδραση των υπολοίπων στο καταλανικό στρατόπεδο.