Βελτιωμένη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς που ξέσπασε στις 2.50 τα ξημερώματα στην περιοχή Άγιος Βλάσης Σοφικού Κορινθίας.

Προληπτικά έχουν εκκενωθεί τρεις οικισμοί και το μοναστήρι της Αγ. Μαρίνας, ενώ άμεση ήταν η κινητοποίηση των αρχών.

Στο σημείο πλέον επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 23 οχήματα, 3 αεροπλάνα και 6 ελικόπτερα, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με όσα είπε στο MEGA, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Βαρθακογιάννης  η εικόνα από το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι βελτιωμένη.

Σύμφωνα με τον ίδιο η πυρκαγιά ξεκίνησε «μια ώρα που ο κόσμος κοιμόταν και έγινε κινητοποίηση προκειμένου να ενημερωθούν  για την πυρκαγιά. Ταυτόχρονα έγινε κινητοποίηση ώστε κάποιοι κάτοικοι των περιοχών Κιουρκάτι, Κόρφος και Ήλιος να απομακρυνθούν για προληπτικούς λόγους. Η πυρκαγιά δεν έφθασε ποτέ στα σπίτια και παραμένει στον ορεινό όγκο».

Υποψίες για εμπρησμό;

Στο Σοφικό Κορινθίας μετέβη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής για την εξακρίβωση των αιτιών της πυρκαγιάς. Την εντολή έδωσε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Στέφανος Κολοκούρης, ενώ με το κλιμάκιο του Π.Σ. θα συνεργαστούν άνδρες της Ασφάλειας Κορίνθου. Η Πυροσβεστική εξετάζει το κατά πόσο η πυρκαγιά οφείλεται σε εμπρησμό.

Δήμαρχος Κορινθίων: Έχουν μπει στη μάχη και εναέρια μέσα

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος περίπου στις 7 το πρωί τόνισε ότι τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα άρχισαν να επιχειρούν στην περιοχή για να περιορίσουν τη φωτιά.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ήδη ολοκληρώθηκε η προληπτική εκκένωση του χωριού Κόρφος. Η απόφαση ελήφθη καθώς τα σπίτια που βρίσκονται στην παραλία δεν κινδυνεύουν όμως όσα βρίσκονται στην περίμετρο του χωριού υπήρχε κίνδυνος να κινδυνεύσουν και μαζί να κινδυνεύσουν και ανθρώπινες ζωές.

«Μετακινήσαμε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα σε χώρο συγκέντρωσης, ενώ εκκενώσαμε και τον συνοικισμό Ηλιος και τη Μονή Αγ. Μαρίνας» είπε επίσης ο δήμαρχος.