«Απόλυτα λάθος» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), Ομέρ Τσελίκ, την απόφαση των ΗΠΑ να άρουν μερικώς το εμπάργκο όπλων στην Κύπρο, ενώ κατηγόρησε για άλλη μια φορά την Ελλάδα ότι με τις «πειρατικές» συμφωνίες κατέστρεψε το έδαφος για διαπραγματεύσεις.

Σε μήνυμά του στο τουίτερ, ο Ομέρ Τσελίκ σχολιάζοντας την απόφαση των ΗΠΑ αναφέρει ότι «η απόφαση αυτή ενθαρρύνει τις παράνομες απαιτήσεις της Ε/κ διοίκησης (όπως χαρακτήρισε την Κυπριακή Δημοκρατία), η οποία είναι εκείνη που προκαλεί την αστάθεια και τη μη επίτευξη λύσης στο νησί».

O εκπρόσωπος του ΑΚΡ πρόσθεσε, σύμφωνα με το sigmalive,  ότι «η Τουρκία και η «τδβκ» (όπως χαρακτήρισε το ψευδοκράτος) δεν μπορούν να εξαναγκαστούν σε αποφάσεις παρά μόνο μέσω του δικαίου και της δικαιοσύνης. Ενώ εμείς είμαστε υπέρ των διαπραγματεύσεων στη βάση της δικαιοσύνης, η Ελλάδα έχει καταστρέψει το έδαφος με πειρατικές συμφωνίες. Η νότια Κύπρος δεν μπορεί ποτέ να σφετεριστεί τα δικαιώματα των Τ/Κ».

Ο Ομέρ Τσελίκ επανέλαβε ότι η Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη είναι σε θέση να στηρίξει τα δικαιώματα και συμφέροντα των τ/κ.

«Το μήνυμα του προέδρου μας είναι σαφές. Δεν αποδεχόμαστε καμιά επιβολή στο θέμα των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας και ποτέ δεν υποχωρούμε. Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει καμιά αδικία εναντίον της «τδβκ»».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από