Συμφωνούμε πως οι περισσότερες συνοικίες της Αθήνας είναι σε απόχρωση του γκρι. Ναι, του τσιμέντου. Που να φανταστεί ο δημιουργός του τσιμέντου πως θα αγαπηθεί τόσο πολύ από τους Έλληνες ώστε να καταλάβει το σύνολο των μεγαλουπόλεων. Αλλά και των σχολείων. Απορώ ειλικρινά γιατί τα σχολεία τσιμενταρίστηκαν αντί να κατασκευαστούν με γήινες πρώτες ύλες, ώστε να μην αποκόπτουν τον μαθητή από την φύση. Αλλά είπαμε όταν όλα φτιάχνονται βιαστικά για να καλύψουν την συσσώρευση πληθυσμών στις μεγαλοπόλεις τότε μάλλον οι μαθητές πρέπει να νιώθουν κα τυχεροί που δεν ξεχάσαν να βάλουν …παράθυρα.

Πάμε στο προκείμενο. Τα σχολεία δεν μπορούν να γκρεμιστούν και να κατασκευαστούν ξανά εύκολα. Όμως, δήμαρχοι που έχουν την τάση να ανακατεύουν την σούπα για να μην κολλήσει, βρίσκουν τρόπους να ομορφαίνουν αισθητικά αλλά και λειτουργικά τα σχολεία. Στο Αιγάλεω λοιπόν ο δήμαρχος Γκίκας φόρεσε την καλή φορεσιά του και αποφάσισε να φτιάξει ένα καλύτερο περιβάλλον για τους μαθητές. Αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα τα κατάφερε. Δεν ξέρουμε αν αναγνωρίζει την σπουδαιότητα των χρωμάτων στην ανθρώπινη ψυχολογία-υπάρχουν ειδικοί να του μιλήσουν για την χρωματοθεραπεία- αλλά είτε από ένστικτο είτε από ευθύνη δηκιούργησε κάτι καλό και για αυτό έχει θέση σε αυτό το μέσο ενημέρωσης η προσπάθεια.

Καθ´όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού συνεχίζονται, τα απαιτούμενα έργα στο πλαίσιο της ανακατασκευής και της αναβάθμισης των αύλειων χώρων σε σχολεία της πολης, καθως και των επισκευών σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των κτηρίων που είχαν προκύψει λόγω φθορών. «Με τα συγκεκριμένα έργα συνεχίζεται ο εξωραϊσμός των σχολικών κτηρίων ενόψει της ερχόμενης σχολικής χρονιάς, καθώς η βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς με την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων παραμένει προτεραιότητα μας στη πόλη» δήλωσε ο δήμαρχος κ. Γκίκας.