Η Τουρκία είναι στη σέντρα και έχει δύο δρόμους, είτε την αποκλιμάκωση είτε τις κυρώσεις, τόνισε ο Στέλιος Πέτσας ερωτηθείς σχετικά με το αν η κυβέρνηση ανησυχεί για την συνεχώς αυξανόμενη τουρκική επιθετικότητα και την κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων τις τελευταίες ημέρες.

Δεν παρασυρόμαστε

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «η Τουρκία είναι στη σέντρα» και πως έχει δύο δρόμους μπροστά της να διαλέξει.

«Η Τουρκία έχει να επιλέξει ή την έμπρακτη αποκλιμάκωση ή το δρόμο που οδηγεί στις κυρώσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Επεσήμανε ότι ως ελληνική κυβέρνηση «δεν παρασυρόμαστε από λεκτικές προκλήσεις και στην προσπάθεια στρατιωτικοποίησης που κάνει η Τουρκία» ενώ σημείωσε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει τις ενέργειές της με βάση το τρίπτυχο, «διεθνές δίκαιο, σύμμαχοι στο πλευρό μας και δύναμη να υπερασπιστούμε το δίκιο μας».

Τέλος ο κ. Πέτσας ερωτηθείς αν η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην αγορά εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων τόνισε ότι «θα είναι σαφής ο πρωθυπουργός» για το θέμα αυτό στις ανακοινώσεις που θα κάνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από