Σκηνές τρόμου εξελίχθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες στο Αττικόν νοσοκομείο, όταν ασθενής επιτέθηκε με μαχαίρι σε νοσηλεύτρια και στη συνέχεια αυτοκτόνησε πέφτοντας από τον 4ο όροφο.

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε η νοσηλεύτρια, βλέποντας τον ασθενή σε κατάσταση αμόκ να χτυπάει με μανία τη συνάδελφος της, περιγράφει αποκλειστικά στο MEGA: «Tην ώρα που πάω κοντά να δω τι συμβαίνει βλέπω έχει βάλει τη συνάδελφο κάτω, την κοπανάει στο πάτωμα. Του κλωτσάω το χέρι και πετάχτηκε το μαχαίρι πιο πέρα, το έπιασε ξανά. Την απειλούσε ότι θα τη σκοτώσει. Φεύγω, με βούτηξε, αλλά έφυγα να φωνάξω βοήθεια».

Η κλωτσιά που έδωσε η γυναίκα στον δράστη, ήταν καθοριστική για να τον αφοπλίσουν μαζί με ένα ασθενή που έτρεξε να βοηθήσει. «Τον αφόπλισε η ίδια μαζί με έναν ασθενή» περιγράφει.

Αν και είδε τη συνάδελφό της μέσα σε μία λίμνη αίματος η νοσηλεύτρια κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία της και να δώσει τις πρώτες βοήθειες στη συνάδελφό της.

«Άκουσα τις φωνές της και βγήκα να δω τι γίνεται»

«Το θέμα μου είναι να γίνει καλά η συνάδελφος, δεν με απασχολεί τίποτα άλλο. Προσπαθώ να επικοινωνήσω μαζί της. Άκουσα τις φωνές της και βγήκα να δω τι γίνεται. Την είχε κάτω και την απειλούσε και τους γύρω του, όταν αν πλησιάσει κάποιος θα τη σκοτώσει. Δεν με είδε γιατί με είχε πλάτη. Το μόνο που πρόλαβα να κάνω είναι να του κλοτσήσω το χέρι να φύγει το μαχαίρι πιο πέρα. Και κάλεσα σε βοήθεια» είπε συγκλονισμένη.

«Ήταν κύριος, δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα επιθετικής συμπεριφοράς. Ήταν μες στην εβδομάδα αυτή να πάρει εξιτήριο» πρόσθεσε αναφορικά με τον 59χρονο.

Σημειώνεται ότι οι γιατροί που ανέλαβαν την άτυχη νοσηλεύτρια λένε ότι ήταν πολύ τυχερή, καθώς αν και δέχτηκε πολλαπλές μαχαιριές από το λαιμό μέχρι τα γόνατα ο δράστης δεν έπληξε ζωτικά της όργανα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για το τι οδήγησε τον δράστη στην επίθεση, καθώς δεν είχε ιστορικό ψυχιατρικής νόσου, ούτε είχε προηγηθεί κάποιο συμβάν.

Μετά τις σκηνές τρόμου, ο 59χρονος ανέβηκε στον 4ο όροφο του νοσοκομείου, και βούτηξε στο κενό, δίνοντας τέλος στη ζωή του.

«Είχε Άγιο»

Μιλώντας αποκλειστικά στο Live News, ο σύζυγος του θύματος ανέφερε για την κατάσταση της υγείας της: «είναι αρκετά σοκαρισμένη, έχει τραύματα στο θώρακα, στο λαιμό, χτυπήματα στο μάτι. Ευτυχώς δεν κινδυνεύει η ζωή της. Είχε Άγιο πραγματικά».