Λύνεται προσωρινά το θέμα της στέγασης των μαθητών του Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου Κισσάμου, καθώς όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Βασίλης Διγαλάκης, ξεκινά αύριο Πέμπτη 27 Αυγούστου η τοποθέτηση των προκατασκευασμένων αιθουσών, που θα καλύψουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες των δύο λυκείων της περιοχής έως ότου ανεγερθεί το νέο σύγχρονο σχολικό συγκρότημα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Διγαλάκη , «οι 27 προκατασκευασμένες αίθουσες θα μεταφερθούν σε δύο φάσεις (Πέμπτη και Σάββατο), και η τοποθέτησή τους, σύμφωνα με τον προμηθευτή, ο οποίος προέκυψε από σχετική διαγωνιστική διαδικασία, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας».

Οι προκατασκευασμένες αίθουσες θα τοποθετηθούν σε δύο σημεία του δήμου Κισσάμου, όπου και έγιναν οι απαραίτητες εργασίες διαμόρφωσης του εδάφους.

Η προσωρινή στέγαση των δύο Λυκείων σε προκατασκευασμένες αίθουσες αποφασίσθηκε καθώς οι κτηριακές υποδομές στις οποίες λειτουργούσαν είχαν υποστεί σημαντικές ζημιές από την σεισμική δόνηση 6,1 βαθμών τον Νοέμβριο του 2019 στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κυθήρων.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων σημειώνει ότι «με την τοποθέτηση των προκατασκευασμένων αιθουσών, πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, όπως εξ αρχής είχαμε επισημάνει, ολοκληρώνεται το πρώτο βήμα. Θέλω να ευχαριστήσω τον δήμο Κισάμου και την ΚΤΥΠ (Κτιριακές Υποδομές) Α.Ε. για την άριστη συνεργασία που είχαν με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, προκειμένου οι προκατασκευασμένες αίθουσες να τοποθετηθούν έγκαιρα».

Ο κ. Διγαλάκης τονίζει ακόμη: «Eίναι προφανές ότι πρόκειται για μία αναγκαία προσωρινή λύση. Παράλληλα, εργαζόμαστε για τον μεγάλο στόχο, τη μόνιμη λύση, που είναι να αποκτήσει η Κίσσαμος, το ταχύτερο δυνατόν, ένα νέο, σύγχρονο, ασφαλές και λειτουργικό σχολικό συγκρότημα. Όπως έχω επισημάνει και στο πρόσφατο παρελθόν, σε αυτή την κατεύθυνση, οι Υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων συνεργάζονται με τον δήμο Κισάμου για την έγκρισή του κτιριολογικού προγράμματος και στη συνέχεια την προετοιμασία των μελετών από τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε».