Πλέον είναι οριστικό και αμετάκλητο. Ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις για τη σεζόν 2020-21 από τα play offs του Champions League!

Πριν λίγη ώρα η Μπάγερν Μονάχου απέκλεισε τη Λιόν και βρίσκεται στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Παρί Σεν Ζερμέν την ερχόμενη Κυριακή (23/8, 22:00), στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας.

Αυτήν ακριβώς την εξέλιξη ήθελε ο Ολυμπιακός και τελικά έγινε. Το ζητούμενο ήταν να μην κατακτήσει το Champions League η Λιόν, διότι στην προκειμένη περίπτωση οι «ερυθρόλευκοι» θα ξεκινούσαν από τον 3ο προκριματικό γύρο του επόμενου UCL.

Από τη στιγμή που οι «Λιονέ» δεν έφτασαν μέχρι το τέλος της διαδρομής, αυτόματα κερδισμένος βγαίνει ο Ολυμπιακός. Καθώς κερδίζει έναν γύρο, ενώ έχει εξασφαλίσει ήδη ευρωπαϊκό όμιλο τη νέα χρονιά! Ακόμη και αν αποκλειστεί από τα playoffs του Champions League, τότε θα βρεθεί στους ομίλους του Europa League και θα συνεχίσει, για μία ακόμη φορά, την ευρωπαϊκή του περιπέτεια έως τον Δεκέμβριο του 2020.

Ο Ολυμπιακός, εκτός από όλα τα παραπάνω που προαναφέραμε, κερδίζει και κάτι ακόμη. Περισσότερο χρόνο. Αν ξεκινούσε από τον 3ο προκριματικό, τότε το πρώτο του ευρωπαϊκό ματς θα διεξαγόταν το διήμερο 15-16 Σεπτεμβρίου. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς όμως γλιτώνει μια εβδομάδα, καθώς οι υποχρεώσεις της θα εκκινήσουν στις 22-23 Σεπτέμβρη. Τότε θα διεξαχθούν τα πρώτα ματς των playoffs, ενώ οι ρεβάνς είναι προγραμματισμένες για το διήμερο 29-30 του μηνός.

Γιατί ο Ολυμπιακός κέρδισε έναν γύρο

Τη στιγμή που η Λιόν βρέθηκε στο Final 8 του Champions League τις ημέρες των κληρώσεων για τον πρώτο και δεύτερο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης (έγιναν στις 9 και 10 Αυγούστου), δεν ξέραμε ποια θα κατακτήσει το φετινό τρόπαιο.

Κάτι που σημαίνει πως οι κληρώσεις πραγματοποιήθηκαν με το access list που υπάρχει τώρα. Όταν στις 23 Αυγούστου θα ανακηρυχθεί ο πρωταθλητής Ευρώπης και αν αποτελεί ομάδα που έχει εξασφαλίσει συμμετοχή στην επόμενη διοργάνωση μέσω του πρωταθλήματος, τότε το… ντόμινο θα είναι το εξής:

Ο πρωταθλητής (Αγιαξ) της 11ης χώρας (Ολλανδία) στο ranking της UEFA μπαίνει κατευθείαν στους ομίλους και όχι στα play off.

Οι πρωταθλητές (Σλάβια και Ολυμπιακός) της 13ης και 14ης χώρας (Τσεχία και Ελλάδας) στο ranking της UEFA μπαίνουν στα play off και όχι στον 3ο προκριματικό γύρο.