Τουλάχιστον με 10 ευρώ την ημέρα αναμένεται να επιβαρυνθεί από τη χρήση μάσκας ο οικογενειακός προϋπολογισμός του Δημήτρη Κολώνη, πατέρα τεσσάρων παιδιών και στις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Αυξημένος θα είναι ο οικονομικός προγραμματισμός και για την Παναγιώτα Σταυράκου μητέρα δύο παιδιών, και αντιπρόεδρο του συλλόγου γονέων του 8ου Γυμνάσιου Νέας Σμύρνης.

Η σχολική ζωή για τους μαθητές δεν τελειώνει με το χτύπημα του κουδουνιού το μεσημέρι, αφού τα παιδιά συνεχίζουν το απόγευμα φροντιστήρια και ξένες γλώσσες. Άρα το κόστος από τη χρήση μάσκας μεγαλώνει. Η κ. Σταυράκου θα καταφύγει όπως αρκετοί γονείς στην υφασμάτινη μάσκα που πλένεται καθημερινά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και την επόμενη μέρα.

Δωρεάν μάσκες και αυξημένα τεστ για εκπαιδευτικούς και ευάλωτες κατηγορίες μαθητών ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για παραλογισμό στις αποφάσεις της για τα σχολεία.

Κάποιοι γονείς υποστηρίζουν πως η πολιτεία θα έπρεπε να καλύψει το κόστος των μασκών που θα χρησιμοποιούνται από τους μαθητές κατά την περίοδο της πανδημίας.

Τι θα γίνει σε περίπτωση κρούσματος στα σχολεία

Αν εντοπιστεί κρούσμα κοροναϊού σε σχολείο, θα εφαρμοστεί συγκεκριμένο πρωτόκολλο, το οποίο προβλέπει ότι δεν θα κλείσει όλο το σχολείο, αλλά συγκεκριμένα τμήματα.

Το παιδί που νοσεί θα απομονώνεται στο σπίτι του και στη συνέχεια θα γίνεται ιχνηλάτηση από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και απολύμανση, έτσι ώστε αν υπάρξει κρούσμα να μην υπάρξει διασπορά.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA