Τρόμαξε στο πρώτο 20λεπτο, αλλά αφού ξεπέρασε την πίεση της Λιόν και πέτυχε το πρώτο γκολ, όλα έγιναν απλά για τη Μπάγερν Μονάχου.

Η πρωταθλήτρια Γερμανίας αντέδρασε με ψυχραιμία, ξεδίπλωσε την ποιότητα  και νίκησε εύκολα 3-0, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον τελικό του Champions League. Εκεί που την Κυριακή θα αντιμετωπίσει μία άλλη «Γαλλίδα», την Παρί Σεν Ζερμέν.

Η Λιόν μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, έχασε ευκαιρία με τον Ντεπάι, είχε δοκάρι με τον Ενγκαμπί, όμως αντί να προηγηθεί, δέχτηκε γκολ. Στο 19’ ο Γκνάμπρι με σόλο από δεξιά, σύγκλινε και με «κεραυνό» από το ημικύκλιο άνοιξε το σκορ.

Ο ίδιος σκόραρε και το 2-0 στο 33’ σπρώχνοντας τη μπάλα στα δίχτυα, μετά από την προσωρινή απόκρουση του Λόπες στην προβολή του Λεβαντόφσκι.

Η Λιόν έκανε μία ύστατη προσπάθεια αντεπίθεσης και στο 58’ ο Ενγκαμπί απέτυχε να «νικήσει» τον Νόιερ με πλασέ. Αφού δεν τα κατάφερε, η Μπάγερν ανέκτησε τα ηνία και ολοκλήρωσε τον θρίαμβο της στο 88’, όταν ο Κίμιχ έκανε τη σέντρα και ο Λεβαντόφσκι σκόραρε με κεφαλιά.

ΛΙΟΝ: Λόπες, Ντεναγέρ, Μαρσέλο, Ντιμπουά (67’ Τετέ), Μάρσαλ (73’ Τσερκί), Κακερέ, Μπρούνο Γκιμαράες (46’ Τιάγκο Μέντες), Κορνέ, Αουάρ, Εκαμπί (67’ Ρεν Αντελαΐντ), Ντεπάι (58’ Ντεμπελέ)

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Κίμιχ, Αλάμπα, Ντέιβις, Μπόατενγκ (46’ Ζίλε), Γκορέτσκα (82’ Παβάρ), Γκνάμπρι (75’ Κουτίνιο), Τιάγκο (82’ Τολισό), Μίλερ, Πέρισιτς (63’ Κομάν), Λεβαντόφσκι