Πάνω από 13.000 στοχευόμενα τεστ για κοροναϊό διεξάγονται κάθε ήμερα από τις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ, όταν στην αρχή της πανδημίας πραγματοποιούνταν μόλις 800 τεστ ημερησίως, δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Μιλώντας στον Σκάι ο κ. Αρκουμανέας διέψευσε τη φημολογία ότι δεν ανακοινώνονται όλα τα κρούσματα, λέγοντας ότι «ανακοινώνονται τα πάντα και δεν χάνεται ούτε ένα κρούσμα».

Παράλληλα, επεσήμανε πως ο σχεδιασμός για το επόμενο διάστημα προβλέπει να αυξηθούν τα τεστ, καθώς τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες αναμένεται να υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων λόγω των ταξιδιωτών που θα επιτρέψουν από το νησιά. «Υπάρχει μια τάση για πάνω από 200 κρούσματα», είπε συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΕΟΠΥ.

«Μόνο στις πύλες εισόδου γίνονται πάνω από 8.000 τεστ την ήμερα. Έχουν γίνει έλεγχοι σε περισσότερα απο 350 ξενοδοχεία με 4.500 στοχευμένα τεστ», πρόσθεσε ο κ. Αρκουμανέας και τόνισε ότι συνολικά από τις κινητές ομάδες της χώρας έχουν γίνει πάνω από 175.000 τεστ.

Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ