Η πανδημία έφερε μεγάλες αλλαγές στις πίστες και τα προγραμματισμένα γκραν πρι. Από τα 22 γκραν πρι, προ κορωνοϊού, το πρόγραμμα έχει αλλάξει άρδην, με τα πρώτα 12 να είναι ήδη τσεκαρισμένα έως και τον Νοέμβριο. Οι ανατροπές έφεραν στο προσκήνιο γκραν πρι, που δεν ήταν στο πρόγραμμα, όπως αυτό στο Νιρμπουργκρίνγκ και στην Ιταλία – με διπλό αγώνα σε διαφορετικές πίστες τον Σεπτέμβριο .

Οι εκπλήξεις όμως φαίνεται να συνεχίζονται, αφού, δεν είναι απίθανο , στον επόμενο επαναπρογραμματισμό των επαπομείναντων γκραν πρι ( μιας και η οριστικοποίηση τους γίνεται τμηματικά λόγω της πανδημίας) να δούμε δύο αγώνες – εκπλήξεις. Αυτόν στην γειτονική μας Κωνσταντινούπολη και στην Χερέθ της Ισπανίας. Ειδικότερα, το γκραν πρι στο Βιετνάμ δεν θα γίνει για φέτος και τη θέση του θα πάρει κατά πάσα πιθανότητα η πίστα στην Τουρκία. Στην συγκεκριμένη πίστα έχουμε να δούμε γκραν πρι από το 2011.

Συνολικά, στην Τουρκία έχουν φιλοξενηθεί επτά γκραν πρι. Σαφώς, η τελική έγκριση θα δοθεί μετά τον τεχνικό έλεγχο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, που θα δώσει και το πράσινο φως, εφόσον οι εγκαταστάσεις πληρούν τις προδιαγραφές που επιτρέπουν την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα. Στη συγκεκριμένη πίστα έγινε για πρώτη φορά αγώνας το 2005. Ήταν μια επένδυση που κόστισε 300 εκατομμύρια ευρώ. Έχει μήκος 5,3 μέτρα και στην τελευταία διοργάνωση, το 2011, τον αγώνα είχε κερδίσει ο Σεμπάστιαν Φέτελ με την ομάδα της Red Bull. Το ίδιο θα συμβεί και στην πίστα της Χερέθ, στην Ισπανία. Για πρώτη φορά στην Χερέθ πραγματοποιήθηκε αγώνας το 1986 και στάμάτησε το 1997.

Οπότε, αν όλα πάνε καλά, και η πανδημία δεν ανακόψει το φετινό πρωτάθλημα, με την προσθήκη των γκραν πρι στην Κωνσταντινούπολη και την Χερέθ ο αριθμός των αγώνων ανεβαίνει στους δεκατέσσερις. Αν το πρωτάθλημα λήξει με τους δύο προτελευταίους αγώνες, στο Αμπου Ντάμπι και το Μπαχρέιν, τότε, οι διοργανωτές θα έχουν πιάσει το πολυπόθητο νούμερο των 16 γκραν πρι, ώστε να ολοκληρωθεί το φετινό, μετ΄εμποδίων, πρωτάθλημα της Formula1.