Αν η έκβαση του προημιτελικού έμοιαζε αβέβαιη πριν την έναρξη του, η Σαχτάρ Ντόνετσκ το διέψευσε από νωρίς… Πήρε από τα πρώτα λεπτά τα ηνία, επικράτησε 4-1 της Βασιλείας και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Europa League. Όπου εκεί την περιμένει την περιμένει η Ίντερ…

Η Σαχτάρ φρόντισε να δείξει από το δεύτερο λεπτό ποιος είναι το αφεντικό… Μόλις στο 2’ ο Μοράες με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 22’ ο Τάισον βρέθηκε στο ημικύκλιο, σούταρε, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα της Βασιλείας.

Η ουκρανική υπεροχή συνεχίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 76 ο Τάισον με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το 3-0, ενώ στο 88’ ο Ντοντό με διαγώνιο πλασέ πέτυχε το 4-0.

Η Βασιλεία απλώς μείωσε στις καθυστερήσεις με κεφαλιά του Φαν Βολφσβίνγκελ.

Η Σαχτάρ θα αντιμετωπίσει την Ίντερ στον δεύτερο προημιτελικό της διοργάνωσης, στις 17 Αυγούστου.

ΣΑΧΤΑΡ: Πιάτοβ, Ντοντό, Κριβτσόβ, Μπόνταρ, Ματβιγένκο, Μάρκος Αντόνιο (85’ Μαϊκόν), Στεπανένκο, Μάρλος (71’ Σόλομον), Άλαν Πάτρικ (78’ Κοβαλένκο), Τάισον (85’ Τετέ), Μοράες (85’ Φερνάντο)

ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Νίκολιτς, Πετρέτα, Φαν ντερ Βερ (73’ Ραμίρες), Αλντερέτε, Βιντμέρ, Κάμπο, Φράι, Τζάκα (60’ Μαρσάν), Πουλουλού, Καμπράλ (73’ Αντέμι), Στόκερ (73’ Φαν Βολφσβίνκελ)